Backstage beauty: Chanel Cruise Collection 2013

Backstage beauty: Chanel Cruise Collection 2013

Ο Creative Makeup Director του οίκου, Peter Philips, εξηγεί πώς δημιούργησε τα looks (και με ποια προϊόντα) 

Με αναφορές στη Μαρία Αντουανέτα και τις γκέισες και με μια παλέτα σαν μαγικό ουράνιο τόξο από παστέλ αποχρώσεις, ο Peter Philips δημιούργησε πολύ ιδιαίτερα looks για την Chanel Cruise Collection που παρουσιάστηκε στις Βερσαλίες.

Χρησιμοποίησε προϊόντα από τη βασική σειρά μακιγιάζ του οίκου Chanel αλλά και κάποια καινούρια από την συλλογή Versailles de Chanel που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο- και βέβαια, τα αυτοκόλλητα logos από βελούδο, τα οποία ποθήσαμε πολύ αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται να διατεθούν προς πώληση.

«Στα βλέφαρα χρησιμοποίησα τη σκιά Ombre Essentielle στην απόχρωση Rose Favorite και στα μάγουλα το ρουζ Joues Contraste, Rose Petale», είπε ο Peter Philips στο site του Teen Vogue. «Κράτησα την επιδερμίδα φυσική για να μην δείχνει το μακιγιάζ θεατρικό. Δημιούργησα απαλά, ροδαλά χείλη με το κραγιόν Rouge Coco Shine, Evasion και έβαλα ένα ιδιαίτερο twist στο μακιγιάζ με ένα μαύρο, βελούδινο logo Chanel που τοποθέτησα ως beauty spot, ψηλά στα ζυγωματικά, από τη δεξιά ή την αριστερή πλευρά. Την τελευταία στιγμή, έβαλα λίγη λάμψη με την Mousse de Beauté, μια πούδρα-highlighter σε μορφή compact. Μάλιστα, η σκιά, η πούδρα-highlighter και τα βελούδινα logos δημιουργήθηκαν ειδικά για αυτό το show.»


Διαβάστε ακόμη:
Chanel Cruise Collection: Ο Kaiser στις Βερσαλλίες
Chanel Stickers: Η Chanel κολλημένη πάνω σου!