Backstage Beauty: στο show του Derek Lam για την Άνοιξη 2013

Backstage Beauty: στο show του Derek Lam για την Άνοιξη 2013

Step by step το μακιγιάζ από τον Tom Pecheux και την Estée Lauder

«Όταν είσαι makeup artist και δουλεύεις σε ένα fashion show, συνεργάζεσαι βέβαια με τον σχεδιαστή, τα ρούχα είναι πολύ σημαντικά, όμως στο τέλος όλα οδηγούν στη γυναίκα που θα τα φορέσει, οπότε το πιο σημαντικό είναι το συνολικό look. Τα ρούχα, τα μαλλιά, το μακιγιάζ, τα αξεσουάρ... Και, δεδομένου πως αυτή τη σεζόν η συλλογή του Derek Lam είναι ιδιαίτερα πολυτελής και με χρώμα, θέλαμε να κρατήσουμε το μακιγιάζ στο ίδιο πνεύμα αλλά με έναν πιο ήπιο, διακριτικό τρόπο. Δεν ήθελα η γυναίκα να δείχνει "too much". Λατρεύουμε την κομψότητα, όχι την "επίδειξη"», εξηγεί ο Tom Pecheux, διάσημος makeup artist και Creative makeup Director της Estée Lauder, ο οποίος για 9η συνεχή χρονιά συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.


«Το look που προτείνουμε σε αυτό το show είναι πολύ θηλυκό, πολύ elegant αλλά πολύ διακριτικό και μίνιμαλ. Είναι παστέλ, προσωπικά το αποκαλώ "aqua color". Ανακαλύπτεις σιγα σιγά τη μαγεία του διακριτικού χρώματος, της διακριτικής λάμψης. Eίναι ένα μακιγιάζ για τη γυναίκα που έχει αυτοπεποίθηση, που της αρέσει να είναι περιποιημένη, σοφιστικέ και παιχνιδιάρα, όμως ταυτόχρονα θέλει να ειναι διακριτική. Αυτό που βλέπετε στο catwalk δείχνει μίνιμαλ όμως χρειάστηκε πολλή δουλειά για να γίνει, γιατί δουλέψαμε πάνω σε κάθε σημείο του προσώπου. Το μόνο προϊόν που δεν χρησιμοποιήσαμε-το οποίο χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες- είναι η μάσκαρα. Όλα τα άλλα προϊόντα είναι εκεί: φον ντε τεν, concealer, κραγιόν, λάμψη, περίγραμμα, φρύδια, σκιές.

Σε αυτό το show χρησιμοποίησα προϊόντα που μου αρέσουν πολύ. Τρία προϊόντα στα μάτια και δύο από αυτά στα χείλη. Είναι καινούρια προϊόντα της Estée Lauder και λέγονται shadow paints. Είναι κρεμώδη όμως στεγνώνουν πάνω στο βλέφαρο, οπότε μένουν σταθερά για ώρες. Γιατί χρησιμοποίησα σκιά στα χείλη; Γιατί αυτή η σκιά είναι κρεμώδης, όπως ένα κραγιόν, οπότε η υφή είναι παρόμοια. Μόνο που το κραγιόν δεν στεγνώνει ενώ αυτή η σκιά στεγνώνει και μένει σταθερή πάνω στα χείλη. Και επειδή μου αρέσει να μαγειρεύω, κάνω το ίδιο και στο μακιγιάζ! Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να φτιάχνουν κανόνες. Δεν ξέρω αν είμαι από εκείνους που σπάνε τους κανόνες αλλά μου αρέσει να παιζω με αυτούς.»


Όταν ρωτήθηκε για τη συνεργασία του με τον Derek Lam, ο Tom Pecheux αποκάλυψε με την απάντησή του τον χαρακτήρα του σχεδιαστή : «Ο Derek είναι πάντα γαλήνιος, είναι πολύ ήσυχος. Κάνει πολλά χωρίς να μιλάει πολύ. Οι λέξεις που επιλέγει είναι πάντα πολύ ξεκάθαρες και εύστοχες. Το ίδιο και η συλλογή του. Όταν τα ρούχα "μιλάνε", ο σχεδιαστής δε χρειάζεται να πει πολλά. Σε γενικές γραμμές δεν μου λέει κάτι συγκεκριμένο, περισσότερο μου εξηγεί τη διάθεση, τον τύπο της γυναίκας που θα ήθελε να δει στο catwalk. Επικοινωνούμε πολύ καλά επειδή γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Αυτή είναι η ομορφιά να δουλεύεις με κάποιον που γνωρίζεις και που δεν παύει να σε εκπλήσσει συνεχως. Κάθε συλλογή του Derek είναι μια έκπληξη- τα υφάσματα που χρησιμοποιεί, ο τρόπος που τα δουλεύει, η γυναίκα που δημιουργεί. Κάθε σεζόν επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του αλλά στο τέλος είναι η χαρακτηριστική γυναίκα του Derek Lam. Ακόμα και αν οι συλλογές είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους κάθε φορά.»


Τα νύχια των μοντέλων επιμελήθηκε η φημισμένη μανικιουρίστ Jin Soon Choi μαζί με την ομάδα της χρησιμοποιώντας το Estée Lauder Pure Color Nail Lacquer, So Vain