Backstage beauty: ο απόλυτος μινιμαλισμός στο show της Jil Sander

Backstage beauty: ο απόλυτος μινιμαλισμός στο show της Jil Sander

Η σχεδιάστρια και η makeup artist Pat McGrath προτείνουν λιτό, φρέσκο μακιγιάζ για την 'Ανοιξη 2013

Η μετεγγραφή του Raf Simons στον οίκο Dior ήταν η αφορμή για να επιστρέψει η Jil Sander στην ενεργό δράση μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, αναλαμβάνοντας και πάλι τα ηνία ως designer του οίκου και αυτό ήταν το πρώτο runway show της.


Η makeup artist Pat McGrath, η οποία επιμελήθηκε το μακιγιάζ των μοντέλων, θέλησε να αποτυπώσει το DNA του οίκου: «Το πνεύμα ήταν πάντα πολύ απλό, αλλά υπήρχε πάντα ένα twist στο μακιγιάζ», είπε για το look που δημιούργησε, με φυσική επιδερμίδα, ελαφρώς τονισμένα φρύδια και βλεφαρίδες και λάμψη σε σημεία-κλειδί, δηλαδή τα ζυγωματικά, τους κροτάφους και τα μάτια. «Μπορεί αυτό το μακιγιάζ να φαίνεται πολύ απλό όμως έχει αρκετή δουλειά από πίσω», είπε η McGrath- όπως το λεπτομερές grooming και βάψιμο των φρυδιών μέχρι την φροντίδα της επιδερμίδας των μοντέλων με το Olay Regenerist Pro-X Cleanser και τις μάσκες ματιών SK-II Signs Eye Masks- γιατί το "γυμνό" look αποκαλύπτει ακόμα και το παραμικρό πρήξιμο στο πρόσωπο.


Όσο για τα μαλλιά, ο hairstylist Guido Palau ακολούθησε την ίδια γραμμή, δημιούργησε απλά ponytails, πιασμένα χαλαρά και πολύ χαμηλά. Για να δώσει έξτρα μήκος στα μαλλιά χρησιμοποίησε extensions τα οποία προετοίμασε με το Satinwear 02 Ultimate Blow-dry Lotion καιτο Shine Flash 02 Glistening Mist της Redken και στη συνέχεια τα πέρασε με σίδερο για αποόλυτα ίσιο look.


Διαβάστε ακόμα

Backstage beauty: Λίγο 40s, λίγο 60s και μια δόση... Lana Del Ray

Backstage beauty: στο show του οίκου Gucci για την Άνοιξη 2013

Συγκλονιστικά κόκκινα χείλη στο show της Prada για την Άνοιξη 2013