Get the look: Το ρομαντικό, "εύθραυστο" χτένισμα στο show του Christophe Josse

Get the look: Το ρομαντικό, "εύθραυστο" χτένισμα στο show του Christophe Josse

Από την Delphine Courteille για λογαριασμό της Moroccanoil

«Μία λεπτή σιλουέτα, εμπνευσμένη από τις εικόνες των αγροτών της Κεντρικής Ευρώπης, τονίζει το σλάβικο κέντημα. Μία "Haute couture" συλλογή με ρίζες στο σύγχρονο παρόν, που συνδυάζει το νεωτερισμό, το δυναμισμό και τον έλεγχο της υπεροχής. Ήθελα τα μαλλιά να αγκαλιάσουν το πνεύμα της συλλογής τονίζοντας την προτεινόμενη αυτή γραφική σιλουέτα» είπε ο σχεδιαστής Christophe Josse για αυτά που είδαμε πάνω στο catwalk.

Η Delphine Courteill, επίσημη hairstylist της Moroccanoil, εμπνεύστηκε από το look των σύγχρονων νέων κοριτσιών που δεν είναι ούτε καθωσπρέπει αλλά ούτε και αφελή και δημιούργησε ένα χτένισμα εύθραυστο αλλά και γραμμιικό, που ακολουθεί το ρομαντισμό της συλλογής.

Πως δημιουργήθηκε το Look:

- «Αρχικά, προετοίμασα τα μαλλιά με το Moroccanoil Treatment για να τα κοντρολάρω και να μπορέσω να τα διαχειριστώ ευκολότερα.»

- «Στη συνέχεια ίσιωσα ανά τμήματα τα μαλλιά χρησιμοποιώντας την βούρτσα Moroccanoil Paddle Brush, το Moroccanoil Professional Series Hair Dryer καθώς και ένα σίδερο ισιώματος μέχρι να είναι όλα τα μαλλιά τέλεια ισιωμένα. Για να διατηρηθεί το ίσιωμα, χρησιμοποίησα ανάλογα με την υφή της τρίχας είτε το Moroccanoil Hydrating Styling Cream ή το Moroccanoil Frizz Control, για να τα ενυδατώσω και να δαμάσω τις τρίχες που πετάνε και να αποτρέψω το φριζάρισμα."

- «Έπειτα, ξεχώρισα το πάνω τμήμα του κεφαλιού, διαγράφοντας μία ξεκάθαρη νοητή ευθεία από το ένα αυτί στο άλλο, για να δημιουργήσω μία μισή αλογοουρά την οποία και στερέωσα ένα Japanese elastic λαστιχάκι. Τύλιξα ένα μικρό τμήμα των μαλλιών γύρω από τη βάση της αλογοουράς ώστε να καλύψω το λαστιχάκι και στερέωσα την άκρη κάτω από την αλογοουρά.»

- «Τράβηξα σφιχτά τα μαλλιά πίσω και χρησιμοποίησα το Moroccanoil Luminous Hairspray Medium ώστε γίνει η επιφάνεια των μαλλιών λεία, απαλή και να διατηρηθεί το χτένισμα.»

- «Τέλος, μάζεψα τα μαλλιά πίσω από το λαιμό, ανάμεσα στους ώμους και τα έδεσα στη βάση, μόλις μια ίντσα πάνω από τις άκρες των μαλλιών."

- «Ολοκλήρωσα το look με μια μικρή σταγόνα από το Moroccanoil Treatment εφαρμόζοντας το στις άκρες των μαλλιών και με ένα ψέκασμα από το Moroccanoil Glimmer Shine για να χαρίσω στα μαλλιά μια όμορφη λάμψη και ένα λαμπερό, υγιές φινίρισμα από τη ρίζα μέχρι τις άκρες."