Βήμα βήμα: Η τέλεια γαλλική πλεξούδα

Βήμα βήμα: Η τέλεια γαλλική πλεξούδα

Οπως την είδαμε στα catwalks του New York Fashion Week

Η ρομαντική, γαλλική πλεξούδα επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, με ένα μοντέρνο twist, και μπαίνει στη λίστα με τα hot trends της Άνοιξης 2014.

Ο διάσημος hairstylist Guido, Creative Consultant της Redken, την "ανέβασε" στο catwalk του label Diesel Black Gold, καθώς θέλησε να δημιουργήσει ένα απαλό, θηλυκό χτένισμα. Και για να επιτύχει ένα ακόμα πιο "μαλακό" look, χαλάρωσε τα μαλλιά γύρω από το πρόσωπο των μοντέλων, ώστε να δώσει έμφαση στο ρομαντισμό που αποπνέει η γαλλική πλεξούδα. Επιπλέον, η νωπή αίσθηση των μαλλιών έφερνε έναν αέρα παραλίας στο look, κάνοντάς το ακόμα πιο casual και φορέσιμο για τις γυναίκες.

"Θέλησε να δημιουργήσω ένα χτένισμα απλό και θηλυκό" είπε ο Guido. "Μου αρέσει μια απλή πλεξούδα, γιατί είναι κομψή και φορέσιμη για τις περισσότερες γυναίκες. Για μένα, αυτό το χτένισμα θα είναι πάντα στη μόδα".

Πώς δημιούργησε τη γαλλική πλεξούδα:

- Σε ελαφρώς νωπά μαλλιά άπλωσε το outshine 01 anti-frizz της Redken.

- Πήρε το τμήμα των μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού και το χώρισε σε 3 ίσα τμήματα, και στη συνέχεια έφτιαξε μια γαλλική πλεξούδα, στρίβοντας ελαφρώς τα μαλλιά για να δημιουργήσει ένα ατημέλητο look.

- Κρατώντας σφιχτά τα μαλλιά, συνέχισε να τα πλέκει μέχρι τις άκρες.

- Στερέωσε την άκρη της πλεξούδας με ένα λαστιχάκι και ένα κομμάτι από δέρμα.

- Πείραξε τις ρίζες των μαλλιών ελαφρά για να "μαλακώσει" το αποτέλεσμα.