Τι look προτείνει η Rachel Zoe για την επόμενη σεζόν;

Τι look προτείνει η Rachel Zoe για την επόμενη σεζόν;

Χαλαρά χτενίσματα ανέβασε στο catwalk η style guru του Hollywood

Ο runway stylist - και Artistic Director της Moroccanoil- δούλεψε στο backstage του show και δημιούργησε απαλά, αιθέρια looks, εμπνευσμένα από το στυλ safari που πρωταγωνίστησε στο show της Rachel Zoe.

Η κλασική πλεξούδα αποδομήθηκε, τα μαλλιά απέκτησαν ένα εφέ σα να τα φύσαγε ο αέρας για ώρα και όλο το look απέπνεε μια κομψή χαλαρότητα. "Για αυτό το look τα μαλλιά θα πρέπει να είναι σε άψογη κατάσταση. Αν και υπάρχει λάμψη, η υφη τους είναι ημι-ματ, όμως μπορούν να κινούνται προς κάθε κατεύθυνση και να δίνουν μια feel good αίσθηση.

Πώς δημιούργησε το look:

- «Ξεκίνησα δημιουργώντας μία βάση με το Moroccanoil Treatment σε στεγνά μαλλιά για να συντηρηθούν, να δυναμώσουν και να μαλακώσουν, έπειτα ψέκασα με το νέο Moroccanoil Root Boost (Διαθέσιμο το 2014) στις ρίζες ξεκινώντας από τον αυχένα, και πηγαίνοντας προς τα πάνω. Επίσης, η εφαρμογή του Moroccanoil Treatment σε στεγνά μαλλιά μου έδωσε περισσότερη ελευθερία κινήσεων και αλλά και κράτημα για τα άλλα προϊόντα που ακολούθησαν.

- Μετά σειρά είχε το νέο Moroccanoil Molding Cream. Θερμαίνοντάς το λίγο ανάμεσα στα δάχτυλά μου, το δούλεψα από τις ρίζες ως τις άκρες. Αυτό ήταν ένα προϊόν κλειδί για το look, γιατί έδωσε την σωστή ημι-ματ υφή με αρκετή λάμψη. Ήταν σημαντικό για τα μαλλιά να δείχνουν υγιή και όχι πολύ στεγνά.

- Έπειτα, στέγνωσα τα μαλλιά και ανασήκωσα τις ρίζες χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μου, αφήνοντας τα να χορεύουν και να μπερδεύονται υπο την ροή του αέρα. Ήταν σημαντικό να μην τραβήξω ή να προσπαθήσω να ελέγξω τα μαλλιά.

RACHEL1

- Όταν ήταν σχεδόν στεγνά, το κάθε μοντέλο έριξε μπροστά το κεφάλι και έκανα μασάζ με τα δάχτυλά μου στις ρίζες των μαλλιών και τις σήκωσα ξανά για να τονίσω την μπερδεμένη υφή.

- Τότε χώρισα τα μαλλιά από το ένα αυτί ως το άλλο και τα καρφίτσωσα πάνω όσο δημιουργούσα μία πλεξούδα με τα εναπομείναντα μαλλιά στο ύψος του αυχένα.

- Ελευθέρωσα στη συνέχεια τα πάνω μαλλιά και μετά πέρασα διάφορες τούφες μαλλιών μέσα στη κοτσίδα δημιουργώντας μία υφή σαν macramé πλέξη και έκανα κύματα, δημιουργώντας ένα χαλαρό σχήμα αντίστροφης πυραμίδας που ήταν πιο πλατύ στην κορυφή.

- Στη συνέχεια, έστριψα απαλά την παλάμη μου γύρω από τα μαλλιά για να απλωθούν με φυσικότητα – αφήνοντας περισσότερα μέρη ελεύθερα στην κορυφή.

- Για να προθέσω ένα tribal τόνο, έφτιαξα διάφορα κοτσιδάκια τοποθετημένα τυχαία στα πλαϊνά.

- Τέλος, πήρα λίγα μικρές φύτρες γύρω από την γραμμή των μαλλιών και τις τράβηξα προς τα έξω – έτσι ώστε και αυτές να κινούνται καθώς τα μοντέλα περπατούν στην πασαρέλα.