Ποιο μακιγιάζ ταιριάζει στις κοκκινομάλλες;

Ποιο μακιγιάζ ταιριάζει στις κοκκινομάλλες;

Μυστικά από την makeup artist της Christina Hendricks! 

"Οι κοκκινομάλλες μπορούν να φορέσουν μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και συχνά έχουν έναν άσο στο μανίκι τους. Ακόμα και το πιο απλό ροζ κραγιόν μπορεί να δείχνει υπέροχα φρέσκο στο πρόσωπό τους" είπε στη συνεντευξη της στο refinery29 η Vanessa Scali, η makeup artist της Christina Hendricks.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα τολμηρό μακιγιάζ και έχετε πορσελάνινη επιδερμίδα, όπως η star, η makeup artist προτείνει να αποφύγετε το blush και το κραγιόν σας να έχει έντονα μπλε undertones. "Το μπλε υπάρχει σε κάθε τόνο επιδερμίδας, ειδικά κάτω από τα μάτια, αλλά είναι ιδιαίτερα εμφανές στις κοκκινομάλλες" εξηγεί. Κι όμως, η μπλε σκιά ή το μπλε eyeiner, τους ταιριάζουν: "Όμως το μπλε χρειάζεται εφαρμογή ακριβείας", επισημαίνει.

Αν και δεν υπάρχουν κανόνες στο μακιγιάζ μιας κοκκινομάλλας, όπως λέει η Vanessa Scali, υπάρχουν κάποια χρώματα και υφές που επιλέγει για την Christina Hendricks. Προτιμά τις κρεμώδεις υφές στα μάτια και τα μάγουλα και αποκαλύπτιε πως αγαπά το Cream Blush Νο 210 της Make Up For Ever, ένα ψυχρό ρόζ τόνο (θα το βρείτε αποκλειστικά στα Sephora). "Είναι μια υπέροχη φόρμουλα, ιδιαίτερα σταθερή, που απλώνεται πανεύκολα και δίνει διάφανο χρώμα στα ζυγωματικά", εξηγεί. Στα μάτια, προτιμάει τις αποχρώσεις του μοβ, όπως τη σκιά Illusion D'Ombre Eyeshadow, Illusoire Νο 83 της Chanel και τα γήινα όπως την σκιά Cream Eye Shadow, Magnetic της RMS Beauty.

Πολύ σημαντική, όμως, είναι η προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο και η Vanessa Scali λέει πως όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσει μακιγιάζ πάνω από το αντηλιακό, επιλέγει ελαφριές, διάφανες φόρμουλες με δείκτη προστασίας όπως το UV Essentiel της Chanel και το Physical Fusion UV Defense της Skinceuticals.