Το ρεκόρ guinness του Χρήστου Αγγελόπουλου

Γνωρίστε ένα Ρεκόρ Guinness που ανήκει σε έναν Έλληνα κομμωτή.

Η κομμωτική τέχνη προσφέρει όχι μόνο ικανοποίηση αλλά και εθνική υπερηφάνεια όταν αφορά στα χέρια του Χρήστου Αγγελόπουλου. Ο Χρήστος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στη Μάναρη Αρκαδίας και έκανε τις πρώτες σπουδές κομμωτικής τέχνης στην Τρίπολη και συνέχισε στην Αθήνα ενώ πριν γίνει 20 χρονών πήρε υποτροφία για την Διεθνή Ακαδημία Κομμωτικής Τέχνης της Λωζάνης στην Ελβετία. Ακολούθησε η μετεκπαίδευσή του σε ανώτατη σχολή στο Παρίσι και στο Μιλάνο και το 1974 ανοίξε το πρώτο σαλόνι ανδρικών κομμώσεων στην Αθήνα, στην οδό Αριστοτέλους 96, κοντά στην πλατεία Βικτωρίας.

Το κατάστημα αυτό έμελε να καταγραφεί στην ιστορία, αφού δύο χρόνια αργότερα στις 26 Ιουνίου 1976 ο Χρήστος Αγγελόπουλος κατέρριψε σ' αυτό το χώρο, το Παγκόσμιο Ρεκόρ κουρέματος και το έκανε Ελληνικό. Ο Αγγελόπουλος κούρεψε, χτένισε και περιποιήθηκε, μέρα-νύχτα, χωρίς διακοπή 274 πελάτες σε 97 ώρες και 15 λεπτά. Μάλιστα, θα συνέχιζε την προσπάθειά του, αν δεν έπεφτε λιπόθυμος και μεταφερόταν με το 166 στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Όπως, είναι λογικό την προσπάθειά του παρακολουθούσε με συγκίνηση και αγωνία όλη η Ελλάδα, καθώς οι Ελληνικές εφημερίδες και τα δύο (τότε) κρατικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν ώρα με την ώρα την κάθε λεπτομέρεια.

Αλλά και εκτός συνόρων η κάλυψη ήταν μεγάλη, καθώς όταν ο Χρήστος Αγγελόπουλος έσπασε το ρεκόρ, που μέχρι τότε κρατούσε ο Ιταλός κομμωτής Πίνο Αμάτο, το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο VIESNEWS του πήρε συνέντευξη και τράβηξαν σκηνές από την προσπάθειά του την οποία και μετέδωσε σε 80 κανάλια σ' όλο τον κόσμο, στα δελτία ειδήσεων και στις εκδόσεις τους.

Το ρεκόρ του Χρήστου Αγγελόπουλου, που συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο των πιο παράξενων ρεκόρ του κόσμου, το περίφημο βιβλίο GUINNESS, καταγράφηκε στον Παγκόσμιο Τύπο όταν το μετέδωσε το Διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ASSOCIEDENT PRESS με φωτογραφία του και φυσικά άνοιξε νέους ορίζοντες στην καριέρα του κομμωτή από την Αρκαδία. Σήμερα υπάρχουν δύο καταστήματα της Angelopoulos Hair Company.