Βήμα-βήμα: Το τέλειο (και εύκολο) καθημερινό μακιγιάζ

Η διάσημη makeup artist Chalotte Tilbury δείχνει τον τρόπο

Η Charlotte Tilbury ανέβασε αυτό το step by step video στο blog της θέλοντας να δείξει πώς μπορούμε να κάνουμε ένα λαμπερό, καθημερινό μακιγιάζ με budget friendly προϊόντα. Αρκετές από τις προτάσεις της δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά, όμως τα tricks μακιγιάζ που δείχνει είναι πολύ ενδιαφέροντα και σίγουρα μας λύνουν τα χέρια!

«Είναι ένα μακιγιάζ που μπορείτε να φορέσετε στο γραφείο, σε ένα interview, είναι φανταστικό γιατί βάζεις λίγο blush και αμέσως φωτίζεται το πρόσωπο, φτιάχνεις όμορφα χείλη απλά αναδεικνύοντας το φυσικό τους χρώμα και με πολύ απαλές σκιές τονίζεις το βλέμμα- είναι ένα universal look που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες» εξηγεί η makeup artist.

Ξεκινάει ενυδατώνοντας καλά την επιδερμίδα, συνεχίζει με το φον ντε τεν το οποίο απλώνει πρώτα στο κέντρο του προσώπου και το δουλεύει προς τα έξω, προχωράει με το concealer στα πλάγια και κάτω από τη μύτη, στις κοκκινίλες και γυρω από τα μάτια, απλώνει πούδρα στη ζώνη Τ. Επόμενο βήμα, το μολύβι φρυδιών με το οποίο βελτιώνει το σχήμα του τόξου, απλώνει το blush με κυκλικές κινήσεις και προς τα έξω, μετά βάζει μια πινελιά bronzer κάτω από τα ζυγωματικά.

Στα μάτια, ξεκινάει με ένα ψαλιδάκι για βλεφαρίδες, απλώνει μια ουδέτερη σκιά ως βάση στο πάνω βλέφαρο και τονιζει το βλέμμα με γηινες σκιές (δεν χρησιμοποιεί μολύβι ματιών για ένα μαλακό αποτέλεσμα), στη συνέχεια βάζει μάσκαρα και φωτίζει την εσωτερική γωνία των ματιών με λίγη ανοιχτόχρωμη σκιά. Στα χείλη απλώνει ένα ροζ-κοραλί κραγιόν με πινέλο και τέλος, ταμπονάρει απαλά για να ρίξει την ένταση του χρώματος.

Διαβάστε ακόμα

Πώς θα κάνετε το τέλειο mani: Tips από τον celebrity nail expert Tom Bachik

Tips μακιγιάζ από τον makeup artist της Kristen Stewart