Μακιγιάζ express για μαμάδες!

Η Julia Restoin Roitfeld δείχνει τον τρόπο να λάμπετε

«Θα σας δείξω ένα γρήγορο μακιγιάζ, γιατί σαν μαμά δεν έχετε πολύ χρόνο να ασχολείστε με αυτό αλλά το χρειάζεστε περισσότερο από ποτέ, γιατί δεν κοιμάστε πολύ, θέλετε να καλύψετε τους μαύρους κύκλους- και σίγουρα θα θέλετε να ξαναδείτε στο πρόσωπό σας τη λάμψη που είχατε όταν ήσασταν έγκυος» λέει στην κάμερα του Into The Gloss η κόρη της πρώην σιδηράς κυρίας της γαλλικής Vogue, Carine Roitfeld, αγαπημένη μούσα του Tom Ford και πλέον blogger- αντίπαλον δέος της Gwyneth Paltrow.

«Η ενυδατική είναι η βάση του μακιγιάζ μου, γιατί λατρεύω την λαμπερή επιδερμίδα- και ποτέ δεν χρησιμοποιώ πούδρα- οπότε πάντα ξεκινάω με μια κρέμα. Μετά φοράω concealer: το Laura Mercier Secret Camouflage ή, αν έχω χρόνο και πρόκειται να βγω, χρησιμοποιώ το Armani Maestro, ένα mix από τις αποχρώσεις #2 και #6.5, χρησιμοποιώ μόνο 1-2 σταγόνες. Όταν πρόκεται να βάλω χρώμα στο πρόσωπό μου, για παράδειγμα blush, δεν κάνω πολλά πειράματα. Καθώς μεγαλώνεις ξέρεις τι σου πάει και όσο και αν μου αρέσει το χρώμα, είναι πιο εύκολο να πηγαίνεις εκ του ασφαλούς. Για το καθημερινό μακιγιάζ, χρησιμοποιώ σαν blush την προνζέ πούδρα Chanel Soleil Tan de Chanel ή την καλοκαιρινή παλέτα Bronzing Palette που μου χάρισε ένας makeup artist του Armani- λατρεύω το μακιγιάζ του Armani. Αυτή η παλέτα είναι ωραία γιατί έχει και ένα ακόμα "επίπεδο" που κρύβει μια παλέτα σκιών.

Όσον αφορά στα μάτια, πιστεύω πως ένα ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες με κάνει να δείχνω "ξυπνια" ακόμα και αν δεν έχω κοιμηθεί πολύ. Είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που πρέπει να έχει μια μαμά. Εγώ χρησιμοποιώ το ψαλιδάκι της MAC. Μετά, φοράω τόνους μάσκαρα, που είναι το αγαπημένο μου προϊόν. Τελευταία χρησιμοποιώ αρκετά την μάσκαρα Eyes to Kill #1 του Giorgio Armani αλλά αγαπώ πολύ και την Voluminous της L'Oréal. Όταν τελειώσω με τη μάσκαρα, και δεν έχει μείνει σχεδόν καθόλου προϊόν στο βουρτσάκι, το χρησιμοποιώ για να περάσω με αυτό τα φρύδια μου. Είναι ήδη αρκετά σκούρα, αλλά δεν τα βρίσκω αρκετά έντονα, οπότε μου αρέσει να τα τονίζω. Μερικές φορές βάζω και μολύβι - το Giorgio Armani Smooth Silk Eye Pencil, #1 Black και το μουτζουρώνω γρήγορα με τα δάχτυλά μου με φορά προς τα πάνω για να κάνω ένα εφέ cat eye».

Διαβάστε ακόμα

Mad VMA 2013: Τα beauty looks που ξεχωρίσαμε

Μυστικά μακιγιάζ της Beyonce Knowles

Αντιγράψτε το look: το 60's σινιόν της Amy Adams