Τα ανακυκλωμένα υλικά μετατρέπονται στα πιο κομψά ρούχα, μέσα από αυτήν τη νέα συλλογή

Τα ανακυκλωμένα υλικά μετατρέπονται στα πιο κομψά ρούχα, μέσα από αυτήν τη νέα συλλογή

Η φθινοπωρινή συλλογή της Η&Μ για το 2020, συνδυάζει στυλ και οικολογική συνείδηση.

1042 Portrait 300ppi3

Εμπνευσμένη από τα δαντελωτά φορέματα της δεκαετίας του 1930, η συλλογή αποτελείται από κομμάτια με vintage λεπτομέρειες, όπως τα φαρδιά μανίκια που στενεύουν στους καρπούς, τα βολάν και τα μοντέρνα, ογκώδη κοψίματα. H χρωματική παλέτα από ιβουάρ δημιουργεί αντιθέσεις με το έντονο μαύρο και η δαντέλα, το ζακάρ και το μαλλί είναι φτιαγμένα από υλικά που προέρχονται από αειφόρες πηγές, αντικατοπτρίζοντας τη συνεχή δέσμευση της H&M για ένα πιο αειφόρο μέλλον στη μόδα. Η φθινοπωρινή συλλογή για το 2020 αποτυπώνει την ομορφιά και την καινοτομία που υπάρχουν στα ανακυκλωμένα υφάσματα και φέρνει την H&M ακόμη πιο κοντά στο στόχο της να χρησιμοποιεί αποκλειστικά ανακυκλωμένα και αειφόρα υλικά μέχρι το 2030. H συλλογή θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα παγκοσμίως και στο hm.com από τις 10 Σεπτεμβρίου.

1042 Portrait 300ppi4

Με συνδυασμούς που μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες της ημέρας - το υπερμέγεθες tailored παλτό πάνω από ένα δαντελωτό φόρεμα μαζί με τις chynky μπότες είναι η απόλυτη τάση του φθινοπώρου – η νέα σεζόν δίνει έμφαση σε σχέδια που αντέχουν στο χρόνο. Η φθινοπωρινή συλλογή της H&M για το 2020 τονίζει τη διαχρονικότητα αναμειγνύοντας τις vintage σιλουέτες των φορεμάτων με πιο μοντέρνα μήκη, από μίνι μέχρι μάξι. Τα ζιβάγκο, η δαντέλα και τα φαρδιά μανίκια που στενεύουν στους καρπούς έχουν επανερμηνευθεί για τη γυναίκα της σύγχρονης εποχής, ενώ η δαντέλα, το ζακάρ και το μαλλί δημιουργήθηκαν από καινοτόμα, ανακυκλωμένα υφάσματα. Όλη η συλλογή έχει παραχθεί από υλικά που προέρχονται από πιο αειφόρες πηγές – ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας, το ανακυκλωμένο νάιλον και το ανακυκλωμένο μαλλί παράχθηκαν από πλαστικά απόβλητα και παλιά υφάσματα – δίνοντας νέα ζωή στα χρησιμοποιημένα μπουκάλια PET και στα παλιά ρούχα και υφάσματα.

1042 Portrait 300ppi7

57% των υλικών που χρησιμοποιεί ο όμιλος H&M για την παραγωγή των ρούχων του σήμερα, είναι από οργανικά και ανακυκλωμένα υλικά ή από άλλα υλικά που προέρχονται από αειφόρες πηγές. Το 2019, χρησιμοποίησε ανακυκλωμένο πολυεστέρα που αντιστοιχεί σε σχεδόν 537 εκατομμύρια μπουκάλια PET.

Δες επίσης: Mid Heels: Tα τακούνια που μπορούμε να φοράμε συνέχεια πρωταγωνιστούν στις εμφανίσεις του φθινοπώρου

DPG Network