Sustainable beauty: Έτσι θα κάνεις πιο βιώσιμη και eco-friendly τη ρουτίνα ομορφιάς σου

Μαρία Ροδίτη
Sustainable beauty: Έτσι θα κάνεις πιο βιώσιμη και eco-friendly τη ρουτίνα ομορφιάς σου

Βασικά tips για να σέβεσαι στην πράξη το περιβάλλον!

Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει δυναμικά στον χώρο της μόδας όροι όπως το «sustainability» και το «eco-friendly» σε μια προσπάθεια να δείξουμε όλοι έμπρακτα τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τον πλανήτη στον οποίο ζούμε. Μετά από πολλές δεκαετίες αλόγιστης χρήσης βλαβερών υλικών και ανύπαρκτης συνείδησης απέναντι στη Γη, λοιπόν, όλο και περισσότερα fashion brands μπαίνουν σε μια άλλη λογική και σε μια νέα εποχή.

Το ίδιο αρχίζει να συμβαίνει σιγά-σιγά και στον χώρο της ομορφιάς. Η βιώσιμη και ηθική ομορφιά είναι μια πραγματικότητα πλέον και μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε πως ακόμα και η πιο μικρή αλλαγή στην beauty routine μας μπορεί κυριολεκτικά να σώσει τον πλανήτη.

Μπορεί να περιορίσει τα χημικά των καλλυντικών που καταλήγουν στη θάλασσα και διαταράσσουν τη θαλάσσια ζωή, αλλά και να μειώσει σημαντικά τις πλαστικές συσκευασίες που καταλήγουν στις χωματερές. Ναι! Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις ακολουθώντας μια πιο βιώσιμη ρουτίνα ομορφιάς.

eco friendly roytina omorfias

Photo credit: @skinwithkrys

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η βιωσιμότητα (aka sustainability) της ομορφιάς είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Έχει να κάνει με το πώς τα beauty brands δημιουργούν και αναπτύσσουν τα προϊόντα τους, ώστε να αφήνουν το οικολογικό αποτύπωμά τους στο περιβάλλον. Αφορά, στην ουσία, όλη τη διαδικασία παραγωγής ενός προϊόντος και, βέβαια, τη συσκευασία του. Αυτό που λέμε packaging.

Σε δεύτερο στάδιο, το sustainable beauty έχει να κάνει και με το δικό σου αποτύπωμα στο περιβάλλον. Με τον τρόπο, δηλαδή, που χρησιμοποιείς τα προϊόντα, με τον τρόπο που έχεις «χτίσει» τη ρουτίνα ομορφιάς σου, αλλά και με τον τρόπο που «συμπεριφέρεσαι» στο περιβάλλον όταν πλέον το προϊόν σου έχει τελειώσει και σκοπεύεις να το πετάξεις.

Για να σε βοηθήσουμε, λοιπόν, συγκεντρώσαμε στην παρακάτω gallery όλα τα χρήσιμα tips που θα σε κάνουν να δημιουργήσεις μια eco-friendly και βιώσιμη ρουτίνα ομορφιάς στην καθημερινότητά σου. Μην ξεχνάς ότι οι συνήθειες ομορφιάς σου έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο περιβάλλον και μπορείς κι εσύ να βάλεις το λιθαράκι σου, ώστε να προκαλείται όσο το δυνατόν μικρότερη ζημιά στον πλανήτη.

Διάβασε ακόμα: Ποιες είναι οι K-beauty skincare experts που πρέπει να ακολουθήσεις ASAP στο Instagram;