Το ντεμακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό, αλλά ξέρεις πώς θα το κάνεις eco-friendly;

Μαρία Ροδίτη
Το ντεμακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό, αλλά ξέρεις πώς θα το κάνεις eco-friendly;

Ο βασικότερος τρόπος να σέβεσαι το περιβάλλον όταν ξεβάφεσαι!

«Και τι έγινε να κοιμηθώ βαμμένη; Είμαι πτώμα, θα ξεβαφτώ το πρωί». Πόσες φορές σου έχει συμβεί να κάνεις αυτήν τη σκέψη και να την εφαρμόσεις κιόλας; Ελπίζουμε ελάχιστες για να είναι και πολύ λίγες οι φορές που έχεις κάνει κακό στην επιδερμίδα σου. Τι, δεν το ξέρεις;

Όταν κοιμάσαι βαμμένη κάνεις τεράστιο κακό στο δέρμα σου. Το βλάπτεις ανεπανόρθωτα. Βλέπεις, όλο το μακιγιάζ μαζί με τους ρύπους που έχουν συγκεντρωθεί από την ατμόσφαιρα στο δέρμα σου αποτελούν το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων. Άρα, μην απορήσεις που την επόμενη μέρα το πρωί θα ξυπνήσεις και θα δεις σπυράκια στο πρόσωπό σου. Άσε που ο ύπνος με μακιγιάζ επιταχύνει την πρόωρη γήρανση. Και, σίγουρα, αυτό δεν το θέλεις.

Ας πούμε, λοιπόν, ότι από εδώ και πέρα θα ξεβάφεσαι σχολαστικά και καθημερινά. Όχι τίποτα άλλο… Για να βλέπεις την επιδερμίδα σου υγιή και λαμπερή όλες τις ώρες! Ξέρεις πώς θα κάνεις το ντεμακιγιάζ σου eco-friendly; Χρησιμοποιώντας επαναχρησιμοποιούμενους δίσκους ντεμακιγιάζ! Αν δεν το έχεις ήδη κάνει, θέλουμε να το κάνεις άμεσα.

Να «πετάξεις» από τη ρουτίνα ομορφιάς σου τα cotton pads μίας χρήσης και να επενδύσεις σε επαναχρησιμοποιούμενους δίσκους ντεμακιγιάζ. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, στο δέρμα σου, αλλά και στο περιβάλλον. Κυρίως στο περιβάλλον. Αναρωτιέσαι γιατί; Στην παρακάτω gallery θα τα μάθεις όλα.

Cover photo: @theearthlingco

Διάβασε ακόμα: Vegan, βιολογικά, φυτικά, φυσικά, cruelty-free καλλυντικά: Ποιες οι διαφορές τους;