Vegan, βιολογικά, φυτικά, φυσικά, cruelty-free καλλυντικά: Ποιες οι διαφορές τους;

Μαρία Ροδίτη
Vegan, βιολογικά, φυτικά, φυσικά, cruelty-free καλλυντικά: Ποιες οι διαφορές τους;

Ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για να καταλαβαίνεις τις ετικέτες των προϊόντων ομορφιάς!

Eco-friendly, βιωσιμότητα, σεβασμός στο περιβάλλον, «ηθική»: Τέσσερις έννοιες, τις οποίες ακούμε έντονα τα τελευταία χρόνια και κερδίζουν διαρκώς έδαφος- εκτός από τη μόδα- και στον χώρο της ομορφιάς. Όλο και περισσότερες γυναίκες, λοιπόν, στρέφονται στην εναλλακτική περιποίηση, σε καλλυντικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, προσφέροντας αμέτρητα οφέλη στην επιδερμίδα τους.

Εν ολίγοις, λένε «ναι» στην «πράσινη» ομορφιά σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν το περιβάλλον από τις τεράστιες ποσότητες πλαστικού και συνθετικών υλικών, που καταλήγουν κάθε χρόνο σε χωματερές και θάλασσες. Το ίδιο πράττουν ολοένα και περισσότερες εταιρείες, οι οποίες κάνουν στροφή σε eco-friendly πρακτικές και λανσάρουν προϊόντα ομορφιάς φιλικά προς το περιβάλλον. Εσύ... ακόμα να μπεις σε αυτό το mood και να βάλεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου, αλλά και στο μακιγιάζ σου τέτοιου είδους προϊόντα;

organika kallyntika

Ναι, καλά κατάλαβες! Η βιομηχανία της ομορφιάς αλλάζει ταχύτατα με αποτέλεσμα καθημερινά να μπαίνουν νέοι όροι στο «παιχνίδι» και οι επιλογές που μας προσφέρονται απλόχερα να είναι άπειρες και να σέβονται ουσιαστικά το περιβάλλον. Και δεν μιλάμε, προφανώς, μόνο για eco-friendly προϊόντα, αλλά για καλλυντικά που είναι πολύ ασφαλή για την επιδερμίδα, μιας και δεν περιέχουν αμφισβητήσιμα υλικά, χημικά ή σκληρά αρώματα και έχουν έναν άλλον, συγκεκριμένο τρόπο παραγωγής από τα κοινά καλλυντικά.

Η γκάμα των καλλυντικών αυτών στην αγορά είναι τεράστια: vegan, cruelty-free, βιολογικά ή οργανικά, φυτικά και φυσικά προϊόντα ομορφιάς μπορείς να βρεις πραγματικά σε κάθε γωνιά και σε κάθε κατάστημα. Ξέρεις, όμως, στ’ αλήθεια τι σημαίνουν αυτοί οι όροι και πόσο καλό κάνεις στο περιβάλλον χρησιμοποιώντας τέτοια καλλυντικά; Αν όχι, μην ανησυχείς!

Στην παρακάτω gallery έχουμε ετοιμάσει για εσένα έναν οδηγό-λεξικό για αυτούς τους όρους, ώστε να καταλαβαίνεις ακριβώς τι είναι και πώς έχει κατασκευαστεί το προϊόν που κρατάς στα χέρια σου. Έτσι, θα ξέρεις κι εσύ τι αποτύπωμα αφήνεις, με τον δικό σου τρόπο, στο περιβάλλον.

Διάβασε ακόμα: Sustainable beauty: Έτσι θα κάνεις πιο βιώσιμη και eco-friendly τη ρουτίνα ομορφιάς σου