5 tips για να κάνεις πιο οικολογικό beauty shopping από εδώ και στο εξής

Μαρία Ροδίτη
5 tips για να κάνεις πιο οικολογικό beauty shopping από εδώ και στο εξής

Τα μυστικά για να κάνεις ηθικές και βιώσιμες αγορές καλλυντικών από σήμερα κιόλας!

Το beauty shopping πήρε «φωτιά» καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα άλλη δουλειά δεν κάναμε… Μόλις χαλαρώναμε από τη δουλειά το απογευματάκι, καθόμασταν στο tablet ή το laptop μας, σκρολάραμε στα e-shops καλλυντικών και παραγγέλναμε αλόγιστα.

Μάσκες προσώπου, scrub και κρέμες σώματος, ενυδατικές κρέμες και serum ματιών, αφρόλουτρα και άλατα μπάνιου. Και τι δεν αγοράσαμε! «Πώς να περάσουν οι ατέλειωτες ώρες μέσα στο σπίτι;» σκέφτηκες και ξανασκέφτηκες. «Θα περιποιηθώ από πάνω μέχρι κάτω την επιδερμίδα μου», είπες. Και πολύ καλά έκανες.

Μόνο που… τον πλανήτη τον σκέφτηκες καθόλου; Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως όταν είμαστε product junkies, το μόνο που έχουμε κατά νου είναι η τιμή των καλλυντικών, η ποιότητα και η εμφάνιση της συσκευασίας. Συνήθως, δεν αναλογιζόμαστε τι αποτύπωμα αφήνει στον πλανήτη η αγορά που κάνουμε εκείνη τη στιγμή.

beauty shopping oikologiko

Photo credit: @skincarecharm

Ωστόσο, η βιομηχανία της ομορφιάς έχει άμεσο αντίκτυπο στο περιβάλλον και – κατά βάση- αρνητικό. Είναι υπεύθυνη για την παραγωγή χιλιάδων τόνων αποβλήτων κάθε χρόνο. Σκέψου απλά εσύ πόσες συσκευασίες ανοίγεις κάθε μήνα και πόσες πετάς στον κάδο απορριμμάτων σου. Άσε που πολλές εταιρείες ομορφιάς δοκιμάζουν τα προϊόντα τους σε ζώα ή χρησιμοποιούν πληθώρα χημικών συστατικών βλάπτοντας σημαντικά το περιβάλλον μας.

Και κάπου εδώ έρχεται η δική σου σειρά να «υπερασπιστείς» με κάθε τρόπο τον πλανήτη στον οποίο ζεις. Θέλεις να μείνεις εντελώς άπραγη και να παρακολουθείς σαν παρατηρητής να συμβαίνει όλο αυτό το κακό στο περιβάλλον; Όχι! Ούτε και να είσαι συνένοχος στην καταστροφή του θέλεις, βέβαια. Γι' αυτό ακολούθησε τα πέντε σημαντικά βήματα, που θα βρεις στην παρακάτω gallery, και τα οποία θα κάνουν τις beauty καταναλωτικές συνήθειές σου πιο ηθικές και βιώσιμες. Ανακάλυψέ τα και εφάρμοσέ τα από σήμερα κιόλας!

Cover photo: @skincarecharm

Διάβασε ακόμα: Φυσικό αποσμητικό: Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν το επιλέξεις