Αυτό είναι το πιο γρήγορο και eco friendly σύστημα μετακίνησης επιβατών στον κόσμο

Αυτό είναι το πιο γρήγορο και eco friendly σύστημα μετακίνησης επιβατών στον κόσμο

Επιστημονική φαντασία ή αλήθεια;

Ένα κοινό θέμα στις πόλεις του μέλλοντος (ξέρεις, εκείνες που βλέπουμε στις ταινίες της επιστημονικής φαντασίας) είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο σύστημα μεταφοράς ανθρώπων, που ξεπερνά κατά πολύ τις ταχύτητες που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Το Hyperloop έρχεται να δοκιμάσει συστήματα μεταφορών που φαίνεται να κάνουν αυτά τα όνειρα πραγματικότητα, ωθώντας τα όρια του χρόνου και του ταξιδιού ...σε άλλη διάσταση. Η εταιρία HyperloopTT έφερε στο φως τώρα νέες εικόνες για ένα σύστημα μεταφοράς επιβατών που θα είναι αυτόνομο και κυρίως βιώσιμο.

Το σύστημα σχεδιάστηκε από τον Dar Al-Handasah σε συνεργασία με τους Perkins + Will, T.Y.lin και Currie & Brown. Η διεπιστημονική ομάδα δημιούργησε μια πρόταση μαζικής υποδομής για την επέκταση μιας εξαιρετικά γρήγορης σύνδεσης. Ίσως να εκπλαγείς όταν ακούσεις ότι αυτό το έργο -που είναι βασισμένο στη σύγχρονη τεχνολογία- εμπνεύστηκε κυρίως από τις οργανικές διαδικασίες της φύσης. Η τελευταία οπτικοποίηση περιλαμβάνει οργανικά διαμορφωμένα κτίρια με παραμετρικά ανοίγματα κομμένα στο στην επιφάνεια του κτιρίου για να διαχέουν φως.

Ο Andres de Leon, Διευθύνων Σύμβουλος της HyperloopTT εξηγεί ότι η αειφορία ήταν εξίσου σημαντική με έναν παράγοντα αποτελεσματικότητας του ταξιδιού.

«Το σύστημα HyperloopTT είναι εγγενώς βιώσιμο και λειτουργεί με μηδενικές εκπομπές», εξηγεί ο de Leon. «Έχουμε πρωτοπορήσει σε μια τεχνολογία που είναι ταχύτερη, ασφαλέστερη και πολύ καθαρότερη από τους υφιστάμενους τρόπους μεταφοράς και σχεδιασμού. Επειδή το Hyperloop χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια από τις εναλλακτικές λύσεις, αυτό που δημιουργήσαμε είναι μια πιο έξυπνη και οικονομική λύση για πολλές περιοχές παγκοσμίως. Με αυτά τα πρώτα του είδους "λεωφορεία", είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε το σήμερα και το αύριο», είπε.

Δες το εκπληκτικό σύστημα του μέλλοντος...