Royal Ascot: Βιώσιμη μόδα, δανεικά καπέλα και vintage glam στο event της χρονιάς!

Κατερίνα Ιωακείμ
Royal Ascot: Βιώσιμη μόδα, δανεικά καπέλα και vintage glam στο event της χρονιάς!

Το ραντεβού των αριστοκρατών (ξεκινάει 15 Ιουνίου) των κοινών θνητών και των βασιλιάδων έχει τους δικούς του ενδυματολογικούς κώδικες 10 χρόνια τώρα. Φέτος η οδηγία είναι σαφής: Βαθιά υπόκλιση της μόδας στον πλανήτη Γη!

Δυναμική παρέμβαση στην ευρωπαϊκή κουλτούρα της μόδας επιχειρεί ο στιλιστικός οδηγών των Βασιλικών Ιπποδρομιών του Ascot που κυκλοφόρησε σήμερα και συστήνει σε όσους παραβρεθούν στο πιο glamorous event του θέρους, να επιλέξουν ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Και όταν λέμε συστήνει σημαίνει πως… όποιος δεν συμμορφωθεί θα μείνει έξω από τις πύλες του ιπποδρόμου!

Η φετινή 10th Anniversary Royal Ascot Style Guide γιορτάζει τη βιώσιμη μόδα, την αειφόρο ανάπτυξη και την τέχνη των συνειδητών αγορών. Καλεί τους επισκέπτες του ιστορικού ιπποδρόμου (ιδρύθηκε το 1711 από τη Βασίλισσα Άννα) της μικρής πόλης του Berkshire να ετοιμαστούν για την βασιλική συνάντηση του Ιουνίου (η οποία διαρκεί 5 ημέρες, με 6 κούρσες/ ημέρα) με τη σκέψη τους στη προστασία του πλανήτη.



«Το Ascot, αυτή η ετήσια γιορτή του σύγχρονου και του παραδοσιακού στιλ θα είναι μια από τις πρώτες περιπτώσεις όπου η Βρετανία μπορεί επιτέλους να ντυθεί και να διασκεδάσει!», γράφουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές αναμένοντας τις πρώτες “covid free” ιπποδρομίες και επισημαίνουν κάτι πολύ ξεχωριστό: «Οι εμφανίσεις των κύριων και των κυριών θα είναι πιο εντυπωσιακές από ποτέ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αγοράσετε καινούρια ρούχα»!

ASCOT 2021 ECO6

Η πρώτη οδηγία, λοιπόν, είναι: Αλλάζουμε ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και φοράμε ένα παλιό μας φόρεμα ή το μεταποιούμε και κερδίζουμε όλοι, κι εμείς και ο πλανήτης. Πιο φανατική υποστηρίκτρια αυτής της λογικής είναι η σύζυγος του πρίγκιπα William, Kate Middleton!

ascot newrules

Ρούχα που προέρχονται από καταστήματα που βοηθούν φιλανθρωπικές οργανώσεις, ή από vintage φυσικά και online καταστήματα, από ιστότοπους μεταπώλησης προϊόντων και brands που επενδύουν στη βιώσιμη μόδα είναι όλα όσα ζητά το μεγάλο event του Ascot, το αγαπημένο ραντεβού της βασίλισσας Ελισάβετ, για φέτος.

Lovely! Lovely! Lovely!



Στράπλες, εντελώς ακάλυπτοι ώμοι, κολλητά ζιβάγκο, διαφάνειες, crop top και χιαστί ραντάκια απαγορεύονται αυστηρά! Το παντελόνι επιτρέπεται αρκεί να καλύπτει τους αστραγάλους. Θα φορεθούν και τα jumpsuits, με την προϋπόθεση να φτιάνουν κάτω από το γόνατο (κοινώς, σορτσάκια και βερμούδες είναι αδιανόητο να περάσουν την πύλη).

ASCOT 2021 ECO2

Το καπέλο επιβάλλεται (τσιμπιδάκια και άλλα διακοσμητικά στα μαλλιά όμως θεωρούνται «πασέ», εκτός αν έχουν διάμετρο κάλυψης επιφάνειας 10 cm)! Και μία ακόμη συμβουλή από το Ascot: Αυτό το καλοκαίρι λέμε ναι στα παστέλ χρώματα!

Έτοιμες κορίτσια; Πάμε μια βόλτα στον χρόνο να θαυμάσουμε στιλ άλλων δεκαετιών που έγραψαν ιστορία στο Ascot (κάποια θα τα φορούσες άνετα σήμερα σε ένα glamorous gala)!