Οι απίστευτες θεματικές ξύλινες καμπίνες που βρίσκονται μέσα σ΄ένα βουνό της Κούβας (photos)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Οι απίστευτες θεματικές ξύλινες καμπίνες που βρίσκονται μέσα σ΄ένα βουνό της Κούβας (photos)

Αποτελούν την καλύτερη απόδραση!

Όταν αισθάνεσαι ότι η βουή της καθημερινότητας σε κουράζει και συνειδητοποιείς πως η ζωή σου πια εξαρτάται 100% από την τεχνολογία, ίσως εκείνη τη στιγμή είναι που ονειρεύεσαι μια ήσυχη απόδραση στη φύση. Η επαναφόρτιση των μπαταριών μας είναι αναγκαίο καλό και όλοι μας έχουμε αυτή την ανάγκη να κλείσουμε το κινητό και τον υπολογιστή και να χαθούμε στο πουθενά!

Ε, εκεί θα μεταφερθούμε νοερά τώρα! Σε αυτά τα εννοιολογικά «κουκούλια» του Veliz Arquitecto , που πιστεύουμε πως είναι το τέλειο καταφύγιο για απόδραση! Αυτές οι μοναδικές καμπίνες έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργηθούν σε μια κουβανική οροσειρά. Ο Jorge Luis Veliz Quintana, ιδρυτής του Veliz Arquitecto, φαντάστηκε αυτές τις καμπίνες ως προσωρινά καταφύγια για όσους ανεβαίνουν στα βουνά ή για τους επισκέπτες που θέλουν απλώς να χαζέψουν μια απίστευτη θέα με πίνακα... τη φύση.

Είναι σχεδιασμένα με φύλλα ξύλου. Αυτό το δομικό σύστημα δημιουργεί μια οργανική μορφή που φαίνεται να συνδυάζεται με τους γήινους τόνους της σκηνής που αποδίδεται.

Στην απόδοσή τους, οι καμπίνες τοποθετούνται στην άκρη ενός βουνού και στέκονται σε συγκεκριμένες πλατφόρμες που τις ανυψώνουν ελαφρώς από το έδαφος. Οι πλατφόρμες επεκτείνονται για να δημιουργήσουν ένα μεγάλο μπαλκόνι. Μέσα στις καμπίνες, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ένα μπάνιο, ένα υπνοδωμάτιο και μια μικρή κουζίνα. Αν και δεν είναι πολύ μεγάλες σε τετραγωνικά, εντούτοις είναι ό,τι χρειάζεται για να αναζωογονήσουν τους ορειβάτες από μια μεγάλη πεζοπορία στο βουνό.

Δες τις μαγικές αυτές καμπίνες που σίγουρα θα ήθελες κι εσύ να επισκεφθείς...