Πώς να κάνεις τη μετακίνηση σου πιο φιλική προς το περιβάλλον

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Πώς να κάνεις τη μετακίνηση σου πιο φιλική προς το περιβάλλον

Κάνε τον τρόπο που μετακινείσαι φιλικό στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το να υιοθετήσουμε έναν πιο eco-friendly τρόπο ζωής είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για το περιβάλλον. Αρχής γενομένης από τη διατροφή μας μέχρι την προπόνηση, τη ρουτίνα ομορφιάς μας, τον τρόπο που ντυνόμαστε και μετακινούμαστε. Και μιας κι αναφέραμε τη μετακίνηση, είναι ίσως από τα λίγα πράγματα που σκεφτόμαστε ν' αλλάξουμε για ένα πιο υγιές περιβάλλον.

Αλήθεια εσύ έχεις αναρωτηθεί αν ο τρόπος που μετακινείσαι βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος;

Αν υπάρχει κάτι που μας έχει διδάξει η ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι ότι το να κάνουμε πράγματα από το σπίτι είναι μάλλον «φιλικό προς το περιβάλλον». Οι άνθρωποι δεν μετακινούνται τόσο πολύ για να πάνε στα γραφεία όσο και σε άλλες δουλειές, δεν οδηγούν για να δουν τους φίλους και την οικογένειά τους τόσο πολύ, και η λίστα θα μπορούσε να συνεχίσει να μεγαλώνει...

Με λιγότερη οδήγηση, λιγότερο αέριο μολύνει την ατμόσφαιρα. Τώρα, δεν λέμε ότι δεν πρέπει να επισκεπτόμαστε τους φίλους και την οικογένειά μας, αλλά όταν πρόκειται για εργασία από το σπίτι, που συνεπάγεται πως δεν θα πάρουμε το αυτοκίνητο για να πάμε,συμβάλλουμε κι εκεί σε μια πιο eco-friendly κουλτούρα φιλική προς το περιβάλλον! Κι αυτό είναι κάτι που μπορούμε να σκεφτούμε και μετά την πανδημία. Για παράδειγμα, προτού μπεις στο αυτοκίνητο για να πας κάπου, σκέψου εάν πρέπει πραγματικά να πας σε αυτό το μέρος ή προσπάθησε να συνδυάσεις όλα τις υποχρεώσεις σου σε ένα ταξίδι για να εξοικονομήσετε όχι μόνο την εκπομπή ρύπανσης στην ατμόσφαιρα, αλλά και τα χρήματα της βενζίνης σου.

metakineisis2

Tips για το πώς να κάνεις πιο eco-friendly τις μετακινήσεις σου

Εκτός από την ερώτηση πότε πρέπει να μετακινείσαι, πρέπει να σκεφτείς το πώς. Θα μπορούσες να πάρεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή το ποδήλατο σου. Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν λειτουργεί παντού, αλλά μπορούν να γίνουν μεγάλες αλλαγές σε μέρη όπου αυτές οι επιλογές είναι βιώσιμες. Επιπλέον,όσον αφορά τη δουλειά σου σκέψουν την εκδοχή να κάνεις συμφωνία με την εταιρία που εργάζεσαι ώστε να δουλεύεις κάποιες ημέρες στο σπίτι. Όλες αυτές οι επιλογές μειώνουν τη ρύπανση και κάνουν το αποτύπωμα άνθρακα μικρότερο. Επιπλέον, εάν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά, μπορείς να επενδύσεις σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Εάν δεν μπορείς, ίσως να εξετάσεις το ενδεχόμενο να αλλάξεις το παλιό σου με κάποιο βενζινοκίνητο νεότερης τεχνολογίας, που χρησιμοποιεί καλύτερη τεχνολογία και μολύνει λιγότερο από τα παλαιότερα.

Ποτέ δεν είναι κακή στιγμή για να σκεφτείς ν' αλλάξεις τις κακές σου συνήθειες...

DPG Network