5 συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις για να σώσεις τον πλανήτη

Μαρία Ροδίτη
5 συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις για να σώσεις τον πλανήτη

Τα μυστικά για να αποκτήσεις έναν απόλυτα eco-friendly τρόπο ζωής!

Αλήθεια, πόσες πλαστικές σακούλες χρησιμοποίησες τις τελευταίες μέρες στα εβδομαδιαία ψώνια σου; Πόσες φορές άφησες το νερό στο μπάνιο να τρέχει για αρκετή ώρα, γιατί εσύ το απολάμβανες όσο τίποτα άλλο στον κόσμο;

Κι όμως! Οι απλές, καθημερινές συνήθειες μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Και πες… εσένα δεν σε νοιάζει! Δεν σε ενδιαφέρει ούτε το γεγονός ότι θα «παραδώσεις» το οικοσύστημα στις επόμενες γενιές, οι οποίες πρέπει να το βρουν όπως ακριβώς κι εσύ το βρήκες;

Γι' αυτό δες πώς θα κάνεις eco-friendly το γραφείο σου!

Η «απειλή» για το περιβάλλον

Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Michigan, διαπιστώθηκε ότι η μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος προκαλείται από τις μετακινήσεις του ανθρώπου. Δεύτερη σε σειρά ήρθε η κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι και τρίτη η κατανάλωση ενέργειας στις αγροτικές εργασίες.

https://www.instagram.com/p/CP0bACqLD5U

Και ο λόγος που γίνονται όλα αυτά- κατά βάση- είναι ένας. Είναι η μη πίστη ότι εσύ, με τις συνήθειές σου και τις κινήσεις σου, μπορείς να συμβάλεις στη διάσωση του πλανήτη. «Έλα τώρα, θα το κάνει κάποιος άλλος για εμένα!». Μέτρα απλά πόσες φορές είπες αυτήν τη φράση σε εσένα την ίδια για μικρά, καθημερινά πράγματα που θα μπορούσες να είχες κάνει αλλιώς, αλλά… απλά βαρέθηκες.

Η ανάληψη δράσης είναι το παν

Ο πλανήτης καθημερινά κατακρεουργείται από αλόγιστες κινήσεις που κάνουν όλοι. Kι εσύ μαζί. Σε καθημερινή βάση ολοένα και περισσότερα έμβια όντα της θάλασσας χάνουν τη ζωή τους, γιατί τα πλαστικά και τα αποτσίγαρα που καταλήγουν στον βυθό τα κάνουν να ασφυκτιούν κυριολεκτικά.

Η υγεία σου, επίσης, απειλείται από τις εκπομπές αερίων των αυτοκινήτων. Το γνώριζες ότι πάνω από το 80% των κατοίκων των μεγάλων πόλεων είναι εκτεθειμένοι σε βλαβερές ρυπογόνες ουσίες; Κι αυτό δεν είναι απλό! Είναι η αιτία για προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος των πνευμόνων ή τα εγκεφαλικά επεισόδια.



Αν έστω και λίγο όλα αυτά σε θορυβούν, μη χάνεις άλλον χρόνο! Ξεκίνα ευθύς αμέσως να ακολουθείς τα tips που θα βρεις στην παρακάτω gallery και γίνε κι εσύ μέρος της προσπάθειας προστασίας του περιβάλλοντος. Αλήθεια… Θα νιώσεις πολύ καλά γνωρίζοντας ότι βάζεις κι εσύ το λιθαράκι σου σε έναν τέτοιον σκοπό!