Το πιο αποτελεσματικό καθαριστικό χαλιών που σέβεται και το περιβάλλον

Μαρία Ροδίτη
Το πιο αποτελεσματικό καθαριστικό χαλιών που σέβεται και το περιβάλλον

Δεν υπάρχει πιο οικολογικό και αρωματικό καθαριστικό από αυτό!

Μήπως θεωρείς τη φροντίδα και την αποθήκευση των χαλιών ένα δύσκολο task; Δεν είσαι η μόνη! Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως είναι δύσκολο να πλύνουν τα χαλιά τους, ψάχνουν με τις ώρες καθαριστικά που να μη χαλούν την ποιότητα του χαλιού και… ο χρόνος περνά με τα χαλιά να μένουν στο σαλόνι μέσα στο κατακαλόκαιρο. Αν βρίσκεσαι σε αυτήν τη φάση, σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Κι εγώ τα ίδια περνάω. Πρόσεχε, όμως! Πριν ξεκινήσεις το πλύσιμο των χαλιών, πρέπει να σκεφτείς το οικολογικό αποτύπωμα που θα αφήσεις στον πλανήτη. Βλέπεις, πολλά από τα καθαριστικά χαλιών που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν χημικά και καυστικά, τα οποία καταλήγουν στο περιβάλλον βλάπτοντάς το ανεπανόρθωτα.

Πώς θα καταφέρεις, λοιπόν, και να καθαρίσεις τέλεια το χαλί σου και να μη συμβάλεις στην καταστροφή του περιβάλλοντος; Θα δοκιμάσεις την παρακάτω πανεύκολη και eco-friendly συνταγή, που θα κάνει τα χαλιά σου… να μοιάζουν σαν να τα αγόρασες μόλις από το κατάστημα.

Αν, όμως, έχεις βρει λεκέ από καφέ στο χαλί, δες και μια άλλη diy συνταγή για να τον εξολοθρεύσεις!

Η συνταγή για το καθαριστικό

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

Μισό φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο

2 κούπες μαγειρική σόδα

4 φύλλα δάφνης

Μισή κούπα κορν φλάουρ

1 κουταλιά ολόκληρα γαρύφαλλα

Μίξερ

Δοχείο ψεκασμού

https://www.instagram.com/p/CP0dXouD4wK

Η εκτέλεση της συνταγής

Ρίξε όλα τα υλικά μέσα στο μίξερ και χτύπησέ τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα, ρίξε το καθαριστικό στο δοχείο ψεκασμού και άρχισε να ψεκάζεις όλο το χαλί.

Άφησέ το να στεγνώσει για τουλάχιστον δύο ώρες. Αν το αφήσεις, μάλιστα, και για μια ολόκληρη μέρα το χαλί σου θα καθαρίσει πολύ καλύτερα.



Για την ακρίβεια, χάρη στη μαγειρική σόδα το χαλί σου θα φρεσκαριστεί και θα διαλυθεί και η παραμικρή βρωμιά. Αντίστοιχα, τα γαρύφαλλα και τα φύλλα δάφνης θα κάνουν το χαλί σου να μοσχοβολάει, ενώ χάρη στις αντιβακτηριδιακές ιδιότητές τους, το χαλί σου θα είναι προστατευμένο από σκόρους και άλλα ζωύφια.

Ακόμα να φτιάξεις το μείγμα; Μην αργείς άλλο!