Vegan πινέλα: Μάθε γιατί να τα προτιμήσεις στο μακιγιάζ σου

Μαρία Ροδίτη
Vegan πινέλα: Μάθε γιατί να τα προτιμήσεις στο μακιγιάζ σου

Ακόμα και με το μακιγιάζ σου μπορείς να συμβάλεις στη διάσωση του πλανήτη!

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για την κακοποίηση που υφίστανται τα ζώα του πλανήτη για χάρη της βιομηχανίας της ομορφιάς. Και η αλήθεια αυτή είναι! Για να δημιουργηθούν ορισμένα make up και skincare προϊόντα, πολλά ζωάκια βασανίζονται ή ακόμα και θανατώνονται.

Σκέψου μόνο ότι για να πάρεις εσύ κάποιο -κατά τ’ άλλα- φανταστικό foundation ή μία πούδρα έχουν γίνει άπειρες δοκιμές σε ζώα, τα οποία έχουν υποφέρει φρικτά. Αξίζει όλο αυτό μόνο και μόνο για να είσαι όμορφη; Γι’ αυτό και πολλά brands έχουν αρχίσει, άλλωστε, να λανσάρουν όλο και περισσότερα vegan και cruelty free προϊόντα ομορφιάς με την ηθική ομορφιά να αποτελεί σιγά-σιγά προτεραιότητα.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τα beauty tools και ειδικότερα με κάποια πινέλα μακιγιάζ.

Γιατί να επιλέγεις vegan πινέλα μακιγιάζ

Αλήθεια, έχεις σκεφτεί ότι το πινέλο με φυσική τρίχα που έχεις στο νεσεσέρ σου είναι αποτέλεσμα ταλαιπωρίας ενός ζώου; Δυστυχώς, έτσι είναι τα πράγματα.

Ακριβώς για αυτό, λοιπόν, καλό είναι να επιλέγεις vegan πινέλα μακιγιάζ, τα οποία τηρούν όλες τις προδιαγραφές και δεν έχουν τίποτα το ζωικό στη σύνθεσή τους. Όχι μόνο, όμως!

https://www.instagram.com/p/B2C9Kl-FZAF

Τα vegan πινέλα έχουν κάποια πλεονεκτήματα συγκριτικά με τα πινέλα με φυσική τρίχα, που δεν μπορεί παρά να σε δελεάσουν. Θα τα μάθεις αναλυτικά στην παρακάτω gallery.

Πώς θα τα πλύνεις σωστά

Κάθε είδους πινέλο μακιγιάζ μαζεύει πολλή σκόνη και βρωμιά, η οποία- με τη σειρά της- συσσωρεύεται στο δέρμα σου. Και… κάπως έτσι εμφανίζονται οι διάφοροι ερεθισμοί και τα σπυράκια πάνω στο πρόσωπό σου.



Καλό είναι, λοιπόν, να πλένεις τα πινέλα σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ώστε να είναι καθαρά και ασφαλή για χρήση στην επιδερμίδα σου. Πώς θα τα πλύνεις; Πανεύκολα!

Οι τρεις πιο εύκολοι τρόποι να τα καθαρίσεις είναι εδώ!

Θα αναμείξεις λίγο ελαιόλαδο με σαμπουάν, θα βουτήξεις μέσα στο μείγμα μόνο τις τρίχες, όχι το ξύλο του πινέλου, και τέλος θα ξεπλύνεις! Τόσο εύκολα και γρήγορα.