Είναι πιο εύκολο να ακολουθείς έναν οικολογικό τρόπο ζωής- Ξεκίνα από τώρα!

Μαρία Ροδίτη
Είναι πιο εύκολο να ακολουθείς έναν οικολογικό τρόπο ζωής- Ξεκίνα από τώρα!

Μερικές αλλαγές στην καθημερινότητά σου είναι ικανές να κάνουν το περιβάλλον να πάρει μια «ανάσα»! Κι εσένα... να νιώθεις καλύτερα.

Κάθε τι που κάνεις είναι σε άμεση συνάρτηση με το περιβάλλον! Ο τρόπος που ζεις, τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στη διατροφή σου, οι μετακινήσεις σου στην πόλη έχουν αντίκτυπο στον πλανήτη και μπορεί- πολλές φορές- να τον βλάπτουν. Προς Θεού! Δεν λέω ότι το κάνεις επίτηδες.

Κάποιες στιγμές όλοι ξεχνιόμαστε και άθελά μας μπορεί να προχωρήσουμε σε ενέργειες που να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Το θέμα είναι να το καταλάβουμε έγκαιρα και να υιοθετήσουμε συνήθειες που να είναι οικολογικές. Που να σέβονται το περιβάλλον, το οποίο μας φιλοξενεί!

Πάρε μερικές ιδέες, σε πρώτη φάση, για το πώς να προστατεύσεις τους ωκεανούς. Είναι πανεύκολο!

Αναγκαία η αλλαγή «κατεύθυνσης» για τη διάσωση του πλανήτη

Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, που διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2019, αν η Ευρώπη δεν λάβει επειγόντως μέτρα εντός της επόμενης δεκαετίας, ούτως ώστε να ανακόψει τον ανησυχητικό ρυθμό της απώλειας της βιοποικιλότητας, τον αυξανόμενο αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και την υπερκατανάλωση φυσικών πόρων, η καταστροφή του πλανήτη θα είναι μεγάλη μέχρι το 2030.

https://www.instagram.com/p/CQIw1OVHAxw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στην έκθεση επισημαίνεται, βέβαια, ότι υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας, καθώς παρατηρείται μια ολοένα και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με την ανάγκη για μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον, για τεχνολογικές καινοτομίες καθώς και για περισσότερες κοινοτικές πρωτοβουλίες και δράσεις της ΕΕ.

Μπορείς εδώ να διαβάσεις όλη την έκθεση!

Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να βάλεις κι εσύ ένα χεράκι για τη διάσωση του πλανήτη μιας και τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά; Να δώσεις στη Γη μια «ανάσα» από όλη αυτήν την κακουχία που βιώνει τα τελευταία χρόνια λόγω των δικών μου, των δικών σου και όλου του κόσμου τις ενέργειες και συνήθειες. Η απάντηση είναι ναι! Θα έπρεπε, δηλαδή, ήδη να τα έχεις όλα αυτά κατά νου, αλλά ποτέ δεν είναι αργά, girl.

Ανάλαβε δράση από τώρα κιόλας

Αν έχεις οικολογική συνείδηση, αν σέβεσαι το περιβάλλον και σε νοιάζει να αφήσεις τον πλανήτη σε καλή κατάσταση στις επόμενες γενιές, αρκεί να βάλεις στην καθημερινότητά σου ορισμένες συνήθειες. Να αλλάξεις άλλες και… όλα θα είναι καλύτερα. Δες παρακάτω μερικές από αυτές!



#1 Φύτεψε δέντρα! Αν θες να δώσεις μια «ανάσα» ζωής στον πλανήτη, φύτεψε δέντρα στον κήπο του σπιτιού σου ή φυτά στο μπαλκόνι σου.

#2 Λάβε συμμετοχή ως εθελόντρια σε κάποιον περιβαλλοντικό σύλλογο της περιοχής σου. Εκεί, μπορούν να γίνουν πιο οργανωμένα δράσεις για την προστασία του πλανήτη. Εκτός αυτού, θα έχεις και μια υπέροχη ασχολία για τον ελεύθερο χρόνο σου.

#3 Υποστήριξε τις «πράσινες» επιχειρήσεις. Διάλεξε ρούχα από eco-friendly εταιρείες, που χρησιμοποιούν υλικά, όπως το οργανικό βαμβάκι, προτίμησε brands που ξέρεις ότι έχουν οικολογικό packaging και γενικότερα ψάχνε καλά από πού προμηθεύεσαι το οτιδήποτε. Είτε αφορά ρούχα, είτε το σπίτι σου και την ευρύτερη καθημερινότητά σου.

Μη φεύγεις… Στην gallery σού έχω κι άλλες ιδέες!