Clean beauty: 7 influencers που θα σε εμπνεύσουν να δεις την ομορφιά… με άλλο μάτι

Μαρία Ροδίτη
Clean beauty: 7 influencers που θα σε εμπνεύσουν να δεις την ομορφιά… με άλλο μάτι

Σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σου οφείλεις να σέβεσαι το περιβάλλον. Ναι! Και μέσα από τη φροντίδα της επιδερμίδας σου.

Το beauty shopping, το home spa και η περιποίηση του εαυτού μας είναι ξεκάθαρα απολαυστικές εμπειρίες και διαδικασίες για όλες μας. Σίγουρα κι εσύ λαχταράς πού και πού να βρεθείς σε μεγάλα καταστήματα καλλυντικών και να αγοράσεις υπέροχα μπουκαλάκια αρωμάτων με φανταστικά περιτυλίγματα, κρέμες ομορφιάς που υπόσχονται να σου χαρίσουν νεανικό δέρμα, και αφρόλουτρα που θα μετατρέψουν το μπάνιο σου σε μια όαση αρωμάτων και φρεσκάδας.

Όλες μας το έχουμε ανάγκη αυτό! Συγχρόνως, όμως, έχουμε χρέος απέναντι στο περιβάλλον να το φροντίσουμε. Βλέπεις, η βιομηχανία της ομορφιάς επιβαρύνει σε σημαντικό βαθμό τον πλανήτη. Τόσο οι πρώτες ύλες της, δηλαδή, όσο και οι συσκευασίες της δεν μπορούν να θεωρηθούν συχνά βιώσιμες.

Ετοιμάζεσαι για διακοπές; 5 eco-friendly hacks για να φτιάξεις τη βαλίτσα σου

Στροφή στην Clean Beauty

Δεν μπορεί να μην έχεις ακούσει τα τελευταία χρόνια τον όρο clean beauty. Πρόκειται για ένα μεγάλο beauty trend, το οποίο όμως είναι και ανάγκη να ακολουθήσουμε για να δείξουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για την καλή εξέλιξη του πλανήτη.

Τι είναι το Clean Beauty; Όπως το λέει και το όνομά του είναι η «καθαρή ομορφιά» και αφορά στη χρήση προϊόντων, τα οποία δεν περιέχουν τοξικά και βλαβερά συστατικά στη σύνθεσή τους. Μιλάμε, λοιπόν, για προϊόντα που ΔΕΝ περιέχουν parabens, χημικά συστατικά, microbeads (πλαστικά μη βιοδιασπώμενα μικροσφαιρίδια), σιλικόνες και petrolium.

https://www.instagram.com/p/CN6PMkDBmfm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το Clean Beauty, βέβαια, δεν σχετίζεται μόνο με τα συστατικά των προϊόντων ομορφιάς. Έχει άμεση συσχέτιση και με την ηθική με την οποία έχουν φτιαχτεί τα εκάστοτε beauty προϊόντα, δηλαδή με το αν είναι eco-friendly οι συσκευασίες, αλλά και το ίδιο το προϊόν στη σύνθεσή του.

Το Instagram αρωγός στην eco-friendly ομορφιά

Υπάρχουν άπειροι λόγοι που μπορείς να κάνεις καθημερινά scroll στο Instagram feed σου. Μπορεί να θέλεις να δεις τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες των φίλων σου, να δεις τι κάνουν οι αγαπημένοι σου celebrities ή τι φορούν οι fashion influencers που ακολουθείς.

Μπορείς, όμως, να ακολουθήσεις και clean beauty influencers, που θα σου δείξουν τον δρόμο προς μια πιο βιώσιμη ομορφιά. Έτσι θα ξέρεις ότι βάζεις κι εσύ το λιθαράκι σου στη διάσωση του πλανήτη, ακόμα και μέσα από την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματός σου.



Δες, λοιπόν, στην παρακάτω gallery 5 clean beauty influencers που αξίζει να κάνεις ASAP follow στο Instagram. Η κάθε μία από αυτές μοιράζεται τη φιλοσοφία της στο Instagram account της, δοκιμάζει οικολογικά προϊόντα ομορφιάς και μακιγιάζ και δίνει τα πιο υπέροχα tips, που θα σε κάνουν ακόμα πιο όμορφη. Άντε… Ακόμα να τις ακολουθήσεις;

Cover photo: @skincare