Φτιάξε βαλίτσα! Σε περιμένουν τα 5 πιο εντυπωσιακά eco camps του κόσμου

Μαρία Ροδίτη
Φτιάξε βαλίτσα! Σε περιμένουν τα 5 πιο εντυπωσιακά eco camps του κόσμου

Γιατί το camping μπορεί να είναι ωραίο και συγχρόνως οικολογικό!

Μετά την πίεση του πολύμηνου lockdown που περάσαμε όλοι έχουμε ανάγκη από διακοπές. Για λίγες ή πολλές μέρες ξεκούρασης μακριά από την καθημερινότητα και μακριά από ό,τι μας αγχώνει και μας κρατά σε μια διαρκή πίεση. Την ίδια ανάγκη δεν έχεις κι εσύ;

Σου αρέσει η μαγειρική; 7 tips για μια πιο eco-friendly κουζίνα

Εναλλακτικές, eco διακοπές σκέφτηκες;

Κάνοντας ένα scroll στο διαδίκτυο και ψάχνοντας για διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί έπεσα πάνω σε προτάσεις για camping. Όχι, όμως, οποιοδήποτε camping. Οι προτάσεις μιλούσαν για οικολογικό camping σε μέρη μακρινά και ονειρεμένα.

Ομολογώ πως δεν είχα σκεφτεί ποτέ να κάνω διακοπές σε camping. Δεν είναι του γούστου μου και του στυλ μου. Τα συγκεκριμένα eco camps, όμως, με δελέασαν τόσο όσο δεν φαντάζεσαι. Τα σκηνικά τους; Ειδυλλιακά και βγαλμένα από ταινία.

Και όλο το concept τους, όμως, και το οικολογικό mentalite τους με έκανε να θέλω να προσγειωθώ ASAP σε αυτά τα υπέροχα μέρη. Στην παρακάτω gallery θα δεις τα πέντε πιο εντυπωσιακά και eco-friendly camps του κόσμου, που σίγουρα θα ενθουσιάσουν κι εσένα.

https://www.instagram.com/p/CNKCGHgg5Ld

Τι είναι το οικολογικό camping

Το οικολογικό camping έχει δύο παραμέτρους. Αφορά πρώτον τις καθημερινές συνήθειές σου στις διακοπές, οι οποίες δεν θα βλάπτουν το περιβάλλον και έπειτα τον χώρο όπου θα μένεις, δηλαδή το camp.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι σαν άνθρωπος με οικολογική συνείδηση που είσαι, καλό είναι να φροντίζεις να μην κάνεις σπατάλες, να μην παράγεις πληθώρα αποβλήτων, να χρησιμοποιείς οικολογικά καθαριστικά του χώρου σου και να φροντίζεις συνολικά για τον χώρο που σε φιλοξενεί.



Όσο για τον χώρο του camp; Ένα eco camp, σαν αυτά που θα δεις στην gallery, έχει κατασκευαστεί από οικολογικά υλικά, όπως το ξύλο ή το γυαλί, ενώ και οι εσωτερικές παροχές του – ύδρευση, ρεύμα, κ.ά.- έχουν σχεδιαστεί, ώστε να αφήνουν ένα οικολογικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Cover photo: masaimara.com