7 μυστικά για να κάνεις πιο οικολογική τη hair care routine σου

Μαρία Ροδίτη
7 μυστικά για να κάνεις πιο οικολογική τη hair care routine σου

Γιατί μπορείς να έχεις υπέροχα μαλλιά φροντίζοντας συγχρόνως για το περιβάλλον!

Η περιποίηση των μαλλιών, ειδικά το καλοκαίρι, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλες μας. Φαντάζομαι κι εσένα! Οι άπειρες ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, οι βουτιές στη θάλασσα ή την πισίνα κάνουν ακόμα πιο εύθραυστα και ευαίσθητα τα μαλλιά σου με αποτέλεσμα κι εσύ να επενδύεις σε πιο πολλά hair care προϊόντα.

Λαδάκια μαλλιών, μάσκες και conditioners, αντηλιακά μαλλιών και πολλά άλλα έχουν βασική θέση στην beauty shopping list σου και είναι και λογικό. Σκέφτηκες, όμως, πως παράλληλα με τις ανάγκες των μαλλιών σου χρειάζεται να ενδιαφερθείς και για το αντίκτυπο που έχει η hair care routine σου στο περιβάλλον;

Clean beauty: 7 influencers που θα σε εμπνεύσουν να δεις την ομορφιά… με άλλο μάτι

Το αντίκτυπο της βιομηχανίας της ομορφιάς στο περιβάλλον

Μπορεί ο κόσμος της ομορφιάς να είναι μαγικός και να μοιάζει με παράδεισο για την κάθε γυναίκα, έχει όμως αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, τις συσκευασίες. Δυστυχώς, δεν είναι και τόσα πολλά τα beauty items, τα οποία βρίσκονται μέσα σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Αυτό σημαίνει ότι στον πλανήτη καταλήγει περισσότερο πλαστικό, άρα το κακό γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο.

https://www.instagram.com/p/CQxA4TJDqAg

Επίσης, ακόμη και σήμερα είναι αρκετά τα brands που δεν φέρουν τη σήμανση cruelty-free, πράγμα που σημαίνει ότι συνεχίζουν να κάνουν δοκιμές των προϊόντων πάνω σε ζώα. Δεν ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό;

Πώς θα κάνεις eco-friendly τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου

Υπάρχουν επτά tips που μπορείς να ακολουθείς στην καθημερινότητά σου και τα οποία θα κάνουν πιο φιλική προς το περιβάλλον τη hair care routine σου! Δες τα παρακάτω:

#1 Μάθε πώς να ανακυκλώνεις σωστά τις συσκευασίες των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Κι αυτό, γιατί αλλιώς ανακυκλώνονται τα σαμπουάν και τα conditioners κι αλλιώς τα μπουκαλάκια από foundation.



#2 Επίλεξε προϊόντα που είναι μέσα σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

#3 Μπορείς να επιλέγεις brands που έχουν refillable προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις το δικό σου μπουκαλάκι και θα το πηγαίνεις κάθε φορά στο κατάστημα να σου το γεμίσουν με το αγαπημένο σου προϊόν.

Ανακάλυψε τα υπόλοιπα tips στην παρακάτω gallery!