8 tips για ένα road trip φιλικό προς το περιβάλλον

Μαρία Ροδίτη
8 tips για ένα road trip φιλικό προς το περιβάλλον

Μπορείς να ταξιδέψεις παντού με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου φροντίζοντας συγχρόνως για τον πλανήτη!

Καθημερινά «βομβαρδιζόμαστε» από ειδήσεις που αφορούν πυρκαγιές, το λιώσιμο των πάγων, την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη μόλυνση των ωκεανών. Και όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και των συνηθειών της καθημερινότητάς μας.

Είναι απαραίτητο, λοιπόν, σε κάθε τι που κάνουμε στη ζωή μας, σε κάθε ενέργειά μας να σκεφτόμαστε και τι αντίκτυπο υπάρχει στο περιβάλλον. Να έχουμε κατά νου ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να κάνουμε κάτι. Υπάρχει κι ένας άλλος, ακόμα πιο οικολογικός.

Και αυτό αφορά ξεκάθαρα και ένα road trip, όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται!

Επιτέλους βόλτες κι εκδρομές: 8 τραγούδια κάνουν το road trip σου αξέχαστο - Pump up the volume!

Μα eco-friendly roadtrip;

Η αλήθεια είναι ότι οι ρύποι που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα είναι υπαίτιοι για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ειδικά στις μεγαλουπόλεις, το καυσαέριο έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια κι εμείς είμαστε οι πλέον υπεύθυνοι για αυτό.

Ενώ, λοιπόν, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στην πόλη τα Μέσα Μεταφοράς, προτιμάμε τη βολή του οχήματός μας και ξεχνάμε το SOS που εκπέμπει το περιβάλλον. Καλά ως εδώ…

Τι γίνεται, όμως, με τα road trips; Σε καταλαβαίνω! Λογικά θεωρείς πως δεν είναι εφικτό ένα eco-friendly road trip, όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όλα γίνονται!

Ειδικά φέτος, λοιπόν, που ίσως να είσαι επιφυλακτική λόγω Covid-19 και να μη θέλεις να μπεις σε πλοίο, τρένο ή αεροπλάνο, είναι η ιδανική ευκαιρία να πραγματοποίησεις ένα road trip. Ένα οικολογικό road trip, που θα κρύβει suspense και θα είναι γεμάτο περιπέτεια

https://www.instagram.com/p/CQy0iAZp8-D

Θέλεις να τα μάθεις όλα για το πώς θα καταφέρεις να κάνεις ένα φιλικό προς το περιβάλλον road trip; Μη φεύγεις, λοιπόν!

Τα tips για ένα οικολογικό και απολαυστικό road trip

Ακολουθώντας τα παρακάτω οκτώ tips θα μπορέσεις να ταξιδέψεις σε όλη την Ελλάδα οδικώς με ασφάλεια, αλλά και με eco-friendly διάθεση. Ανακάλυψέ τα!

#1 Μη φύγεις χωρίς έναν έλεγχο στο αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου. Καλό είναι να επισκεφθείς τον μηχανικό σου, ώστε να κάνει έναν έλεγχο για τυχόν φθορές! Έτσι και δεν θα μείνεις στη μέση του δρόμου στα ξαφνικά, αλλά και το αμάξι σου θα είναι ελεγμένο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.



#2 Όταν φτάσεις στον προορισμό σου, άσε το αυτοκίνητο παρκαρισμένο και χρησιμοποίησε ποδήλατο ή τα Μέσα Μεταφοράς.

#3 Μην πάρεις άπειρα πράγματα μαζί σου. Μια μικρή βαλίτσα αρκεί. Κι αυτό, γιατί πρώτον έτσι θα μειώσεις την παραγωγή Co2 και δεύτερον θα μπορέσεις να στηρίξεις την τοπική οικονομία του μέρους όπου θα πας αγοράζοντας κάποια πράγματα.

#4 Επίλεξε εστιατόρια με φρέσκα προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς.

Συνέχισε στην παρακάτω gallery…