5 DIY οικολογικές κατασκευές που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου (video)

Μαρία Ροδίτη
5 DIY οικολογικές κατασκευές που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου (video)

Δώσε έναν eco-friendly αέρα στο σπίτι σου περνώντας παράλληλα και δημιουργικά τον χρόνο σου.

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από ειδήσεις που αφορούν την κλιματική αλλαγή, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και των ωκεανών, ενώ ακούμε από τους ειδικούς πως για όλα αυτά δεν φταίει κανένας άλλος παρά μόνο εμείς. Και η αλήθεια αυτή είναι!

Για τα περισσότερα δεινά του πλανήτη υπαίτιος είναι ο άνθρωπος και η δραστηριότητά του. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αναλάβεις κι εσύ δράση ξεκινώντας και κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου; Ναι και μπορείς να ξεκινήσεις ευθύς αμέσως φτιάχνοντας eco-friendly κατασκευές στο σπίτι.

5 eco-friendly συνήθειες που βοηθούν το περιβάλλον αλλά εξοικονομούν και χρήματα

Eco-friendly διάθεση και καθημερινές δραστηριότητες

Ξεκίνα να ακολουθείς eco-friendly πρακτικές στον ελεύθερο χρόνο σου ή στις καθημερινές δραστηριότητές σου. Έτσι, κάποια πράγματα θα γίνουν σιγά-σιγά συνήθεια για εσένα.

Εκεί, λοιπόν, που θα ασχολιόσουν ως συνήθως με την κηπουρική σου, σκέψου πώς η διαμόρφωση του κήπου σου θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο φιλική προς το περιβάλλον.

https://www.instagram.com/p/CRYH9GYLtI0

Αντίστοιχα, όταν ετοιμάζεσαι να πας για ψώνια ή να φροντίσεις για το snack που θα πάρεις στη δουλειά, βάλε κατά νου πώς θα μπορούσες κάθε στιγμή να μειώσεις τη χρήση πλαστικού δημιουργώντας... τη δική σου κατασκευή.

Από αυτά που σου λέω σίγουρα αντιλαμβάνεσαι ότι δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο. Ίσα-ίσα το αντίθετο συμβαίνει. Είναι πολύ εύκολο να ακολουθείς έναν eco-friendly τρόπο ζωής, να δημιουργείς πράγματα για το σπίτι και την καθημερινότητά σου που αφήνουν ένα οικολογικό αποτύπωμα και συγχρόνως να περνάς όμορφα την ώρα σου. Για να... γίνω λίγο πιο συγκεκριμένη, ακολούθησέ με παρακάτω!

Οι 5 DIY και οικολογικές κατασκευές

Δώσε νέα και eco-friendly πνοή στο σπίτι σου φτιάχνοντας τις πέντε παρακάτω κατασκευές, τις οποίες αναλυτικά θα δεις και στο βίντεο:

#1 Μεταμόρφωσε τα γυάλινα βάζα σε έναν mini κήπο

Καθάρισε πολύ καλά ένα βάζο (π.χ. από γλυκό του κουταλιού ή μουστάρδα) και φύτεψε μέσα από αυτό ρίγανη, μέντα, βασιλικό ή ό,τι άλλο σου αρέσει. Τοποθέτησε όλα τα βαζάκια σε ένα μέρος του πάγκου σου και… έτοιμος ο μικρός σου κήπος.

#2 Δημιούργησε τις δικές σου επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για snack

Παίρνοντας ένα κομμάτι χοντρό ύφασμα κι έχοντας μια ραπτομηχανή μπορείς να γαζώσεις τη δική σου eco-friendly snack bag. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιείς πλαστικές σακούλες μίας χρήσης και άρα θα φροντίζεις για το περιβάλλον.



#3 Φτιάξε το δικό σου καθαριστικό spray για το σπίτι

Τα καθαριστικά προϊόντα του εμπορίου περιέχουν πολλά χημικά που βλάπτουν το περιβάλλον. Φτιάξε, λοιπόν, ένα οικολογικό καθαριστικό με μισή κούπα ξύδι, δύο κουταλιές μαγειρική σόδα και μισή κούπα νερό και καθάρισε το μπάνιο, τους νιπτήρες, το ψυγείο και κάθε επιφάνεια του σπιτιού.

#4 Χρησιμοποίησε βιοδιασπώμενα υλικά ως γλαστράκια για τα φυτά σου

Τέτοια μπορεί να είναι οι θήκες αυγών ή οι φλούδες από τα φρούτα που καταναλώνεις. Ακόμα και οι παλιές εφημερίδες.

#5 Φτιάξε τις δικές σου επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για ψώνια

Μπορείς να αγοράσεις δίχτυ από το εμπόριο και με τη βοήθεια μιας ραπτομηχανής να το γαζώσεις, ώστε να φτιάξεις τις δικές σου eco-friendly τσάντες για ψώνια.