Αυτή είναι η αγαπημένη eco friendly εφαρμογή μόδας της Emma Watson - Μάθε πώς λειτουργεί

Sabine Camhi
Αυτή είναι η αγαπημένη eco friendly εφαρμογή μόδας της Emma Watson - Μάθε πώς λειτουργεί

Θα σε βοηθήσει να ψωνίζεις συνειδητά από εδώ και στο εξής!

Η Emma Watson είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες υποστηρίκτριες της βιώσιμης μόδας στον πλανήτη μας αυτήν την στιγμή, και έχει γίνει η go-to πηγή μας για εξαιρετικές ιδέες και συμβουλές.

Η Watson λοιπόν αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί μια εφαρμογή με τίτλο, Good On You (Καλό για Εσένα), η οποία την βοηθά να αποφασίσει ποια fashion brands θα υποστηρίξει. Η 31χρονη ηθοποιός είπε στους ακολούθους της στο Instagram ότι η εφαρμογή είναι το «σημείο αναφοράς» της όσον αφορά τη βιώσιμη μόδα, καθώς την διαβεβαιώνει ότι τα ρούχα της «δεν βλάπτουν τον πολύτιμο πλανήτη μας ή τους ανθρώπους του».


https://www.instagram.com/p/B0oshcxHYnA

Σίγουρα δεν είμαι η πρώτη που παραδέχομαι πως οι επιλογές μου δεν υπήρξαν πάντα φιλικές προς το περιβάλλον. Με επηρεάζουν οι τάσεις και τα fast-fashion brands. Ωστόσο, με την πανδημία συνειδητοποίησα πως ήρθε η ώρα να πάρω και εγώ κάποια μέτρα για να βελτιώσω τις αγοραστικές μου συνήθειες.

Αν και εσύ θα ήθελες να μάθεις τι θα αποκαλύψει αυτή η εφαρμογή για την γκαρνταρόμπα σου και αν θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που ψωνίζεις, τότε κατέβασέ την.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή Good On You;

Η δωρεάν εφαρμογή, η οποία κυκλοφόρησε το 2015 στην Αυστραλία, είναι εξαιρετικά απλή στη χρήση. Λειτουργεί βαθμολογώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των brands στην γκαρνταρόμπα μας, βοηθώντας μας να λάβουμε συνειδητές αποφάσεις όταν πρόκειται να ξοδέψουμε τα χρήματά μας.



Αφού κατεβάσεις την εφαρμογή και δημιουργήσεις το προφίλ σου, θα σου δοθεί η επιλογή να πληκτρολογήσεις ένα brand και να μάθεις αμέσως πόσο ηθικό είναι. Κάθε brand βαθμολογείται στα πέντε (το ένα σημαίνει πως αυτές είναι εταιρείες που πρέπει να αποφεύγουμε, ενώ οι εταιρείες με βαθμολογία πέντε είναι «εξαιρετικές»).

Το Good On You λαμβάνει υπόψη πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο τα brands επηρεάζουν τους εργαζομένους σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού (η πολιτική τους για την παιδική εργασία, την καταναγκαστική εργασία, το δικαίωμα συνδικαλισμού και την πληρωμή μισθών), καθώς και τον αντίκτυπό τους στον πλανήτη και τη χρήση ζωικών προϊόντων (μαλλιά, γούνα, δέρμα).


https://www.instagram.com/p/CMkjXHsnmid

Τι μπορεί να σε μάθει για την γκαρνταρόμπα σου;

Ρίξε μια ματιά στα ρούχα σου και κάνε μια λίστα με κάθε εταιρεία που εμφανίζεται στην ντουλάπα σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσεις να καταλάβεις από που ψωνίζεις περισσότερο.