BTS: Αυτό δεν το περίμενες! Ο ΟΗΕ επιστρατεύει τους stars της K-pop για να σώσουν τον πλανήτη

Μαρία Ροδίτη
BTS: Αυτό δεν το περίμενες! Ο ΟΗΕ επιστρατεύει τους stars της K-pop για να σώσουν τον πλανήτη

Οι Κορεάτες stars έχουν παρευρεθεί ξανά στο παρελθόν σε συνελεύσεις του ΟΗΕ ως εκπρόσωποι της νέας γενιάς.

Περισσότεροι από 100 παγκόσμιοι ηγέτες θα παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη αυτήν την εβδομάδα. Βασικός πυρήνας στις ομιλίες των Προέδρων και των Πρωθυπουργών θα είναι η νέα γενιά.

Vegan shopping: 3 tips για να γίνει πιο εύκολο και διασκεδαστικό

Η κίνηση του Προέδρου της Νότιας Κορέας

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων του κόσμου και να τους παροτρύνει να διαδραματίσουν ρόλο στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, κάλεσε τους superstars της K-pop BTS να παρευρεθούν στο μεγάλο αυτό γεγονός.

Οι BTS (Beyond the Scene) είναι εκπρόσωποι νεολαίας του ΟΗΕ και έχουν εμφανιστεί σε προηγούμενες συνελεύσεις ξανά στο παρελθόν.

https://www.instagram.com/p/CO8CXK4hmj6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στη φετινή επίσκεψή τους και επειδή έχουν τεράστια επιρροή στο κοινό ηλικίας 15-25 ετών, οι BTS και όλη η συνέλευση του ΟΗΕ θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των νέων για τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών ή SDG.

Τι είναι οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης και γιατί σε ενδιαφέρει

Γι’ αυτό, άλλωστε, τέθηκαν οι 17 στόχοι. Για να μπορέσει να κληρονομήσει η νέα γενιά έναν πιο ασφαλή και πιο υγιή πλανήτη.

Το event της Δευτέρας και η εμφάνιση των BTS

Και τα 7 μέλη του συγκροτήματος BTS παρακολούθησαν τη Δευτέρα 20/9 ένα από τα events της Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σε ένα λιγοστό κοινό με ορισμένα μέλη της Συνέλευσης και με χιλιάδες θαυμαστές του συγκροτήματος να παρακολουθούν το event σε live streaming, οι BTS παρουσίασαν το νέο music video τους με τίτλο «Permission to Dance», το οποίο ηχογραφήθηκε το Σαββατοκύριακο στην έδρα του ΟΗΕ.



Οι τραγουδιστές- Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V και Jungkook- ανέβηκαν στο βήμα και είπαν ότι βρέθηκαν στο συγκεκριμένο event για να «μοιραστούν τις ιστορίες της μελλοντικής γενιάς τους».

Τα λόγια των BTS

«Πριν έρθουμε εδώ, ρωτήσαμε τους νέους ανθρώπους, τους έφηβους και τους εικοσάρηδες, για τα τελευταία δύο χρόνια και για τον κόσμο στον οποίο βρίσκονται σήμερα», είπαν χαρακτηριστικά.

«Υπήρξαν στιγμές τα τελευταία δύο χρόνια που ένιωσα κι εγώ μπερδεμένος και προβληματισμένος, αλλά ακόμα ακούμε ανθρώπους να φωνάζουν ‘’ας ζήσουμε, ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε αυτήν τη στιγμή», είπε ο Jin.

https://www.instagram.com/p/COqA15ch0fX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις όταν βρισκόμαστε στην ιδανική περίοδο της ζωής μας».

Μιλώντας για την πανδημία, η μπάντα είπε πως για εκείνους «ήταν στιγμή θρήνου». «Νιώσαμε ότι ο κόσμος είχε σταματήσει, αλλά συνεχίζει να προχωρά. Κάθε επιλογή που κάνουμε είναι η αρχή μιας αλλαγής», είπαν.