5 ντοκιμαντέρ που θα σε ευαισθητοποιήσουν για τη διάσωση του πλανήτη

Μαρία Ροδίτη
5 ντοκιμαντέρ που θα σε ευαισθητοποιήσουν για τη διάσωση του πλανήτη

Βάλε στη watch list του φθινοπώρου ντοκιμαντέρ που αφορούν τον πλανήτη και θα συνειδητοποιήσεις πόσο αναγκαίο είναι να αλλάξεις μερικές από τις συνήθειές σου!

Είναι πολλές οι ειδήσεις που ακούμε καθημερινά για την καταστροφή του πλανήτη. Πυρκαγιές απειλούν τα πιο μεγάλα δάση του κόσμου, το λιώσιμο των πάγων εξαφανίζει ολόκληρα νησιά, τα πλαστικά βάζουν τέλος στη ζωή των ζώων της θάλασσας…

Θέλεις κι άλλα για να ευαισθητοποιηθείς και να υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου eco-friendly συνήθειες; Αν ναι, τα ντοκιμαντέρ που μιλούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον θα σε πείσουν!

Το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου τυλιγμένο με κουβέρτες - Ο λόγος είναι οικολογικός

Movie night με… οικολογικό ενδιαφέρον

Αν θέλεις να συνειδητοποιήσεις με την ησυχία σου όλα τα κακά που βιώνει ο πλανήτης, αν θέλεις να δεις κι εσύ πώς επιβαρύνεις το περιβάλλον με τις συνήθειές σου, άσε τις ειδήσεις στην άκρη και δες κάτι πιο εποικοδομητικό: ένα ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον.

via GIPHY

Σίγουρα, θα λάβεις πολλή πληροφορία και μπορεί να σου φαίνεται ως όχι και τόσο ιδανική επιλογή για ένα movie night. Ωστόσο, στο τέλος του ντοκιμαντέρ – να είσαι σίγουρη- πως θα αλλάξει όλη σου η νοοτροπία και η αντίληψη για τον σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον.

Έτοιμη, λοιπόν, να δεις πέντε ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον;

Τα ντοκιμαντέρ που πρέπει να εντάξεις στη watch list σου

Ένα ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον μπορεί να σε σοκάρει. Κι αυτό, γιατί τα περισσότερα δείχνουν κάπως ωμά όλο αυτό το κακό που εμείς οι άνθρωποι προκαλούμε στον πλανήτη μας.

Ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ, ωστόσο, είναι ικανό να σε «πάρει από το χέρι» και να σε οδηγήσει σε συνήθειες που θα κάνουν πιο eco-friendly την καθημερινότητά σου.

Έτοιμη να φτιάξεις, λοιπόν, τη watch list σου;

#1 We the Power – The Future of Energy is Community-Owned (2021)



Είναι ένα από τα πιο πρόσφατα ντοκιμαντέρ που επικεντρώνονται στην κλιματική αλλαγή.

Στην ταινία αυτή θα δεις πρωτοποριακές ενέργειες μιας κοινότητας, η οποία προσπαθεί να καταρρίψει εμπόδια και παίρνει την εξουσία από μεγάλες εταιρείες ενέργειας της περιοχής.

Πρόκειται για ένα εμπνευσμένο ντοκιμαντέρ, το οποίο αναδεικνύει την πραγματική δύναμη της κοινοτικής δράσης, αλλά και το πώς οι ενέργειες της κοινότητας έχουν τη δύναμη να ωφελήσουν το περιβάλλον και να οικοδομήσουν υγιέστερες και οικονομικά σταθερές κοινότητες.

#2 Captain fantastic (2016)



Μια μεγάλη μήκους ταινία που παρουσιάζει τον Viggo Mortensen να μεγαλώνει τα παιδιά του σε ένα δάσος και… όχι μόνο. Τους κάνει home-schooling, εκπαιδεύοντάς τους με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από τα άλλα παιδιά.

Επιπλέον, εξερευνά συναρπαστικά θέματα γύρω από τη φύση, την εκπαίδευση και τη φαντασία.

#3 Demain (Tomorrow) (2015)



Αυτό είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον, το οποίο εστιάζει σε λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και όχι στα προβλήματα του πλανήτη.

#4 An inconvenient truth (2006)



Ένα ντοκιμαντέρ που υπογραμμίζει την ανάγκη να κάνουμε όλοι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

Αναφέρεται στην υπερθέρμανση του πλανήτη και στο λιώσιμο των παγετώνων.

#5 The Man Who Planted Trees (1987)



Ένα ντοκιμαντέρ, που δείχνει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει μόνος του τον κόσμο. Πρόκειται για ένα έξυπνο κινούμενο σχέδιο του Frédéric Back για το κλασικό βιβλίο του Jean Giono και αφορά την αποστολή ενός βοσκού να αναδασώσει μια άγονη κοιλάδα.