Η Salma Hayek είναι περήφανη για τον σύζυγό της και ο λόγος είναι οικολογικός

Μαρία Ροδίτη
Η Salma Hayek είναι περήφανη για τον σύζυγό της και ο λόγος είναι οικολογικός

Ο François-Henri Pinault έλαβε μια απόφαση για τον όμιλο Kering, τον οποίο διευθύνει, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Και η Salma Hayek τον επικρότησε!

Ο François-Henri Pinault, ο οποίος έχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον Όμιλο Kering, αποφάσισε το τέλος της χρήσης αληθινής γούνας σε όλες τις συλλογές και σε όλα τα brands που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του.

Σκοπός του είναι να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών για ηθικά και βιώσιμα ρούχα και αξεσουάρ, αλλά και να συμβάλει στη διάσωση του πλανήτη.

Την είδηση γνωστοποίησε- γεμάτη περηφάνια- η σύζυγος του Pinault, Salma Hayek, με ένα post στο Instagram και μια φωτογραφία με τους δυο τους να ποζάρουν αγκαλιά.

Φοιτητές γυρίζουν τον κόσμο με ηλιακό κινητό σπίτι

Η απόφαση για την κατάργηση της χρήσης αληθινής γούνας

Ο Όμιλος Kering διαχειρίζεται μια σειρά από πολυτελείς Οίκους Μόδας, όπως οι Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Alexander McQueen, Brioni, Boucheron, Pomellato, Dodo, Qeelin, Ulysse Nardin, Girard-Perregaux και Kering Eyewear.

Τέσσερα χρόνια πριν, το 2017, ορισμένα brands του Ομίλου, όπως η Gucci και η Bottega Veneta, σταμάτησαν να χρησιμοποιούν αληθινή γούνα και το παράδειγμά τους ακολούθησαν κι άλλα Fashion Houses, όπως η Burberry και η Prada.

Το 2019, ο Όμιλος Kering επισημοποίησε, δημοσίευσε και εφάρμοσε ένα σύνολο κανόνων καλής μεταχείρισης των ζώων, που αφορούν άλλες ζωικές ίνες και υλικά, πέραν της αληθινής γούνας.



Τώρα, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Kering και σύζυγος της Salma Hayek, François-Henri Pinault, ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής κανένα brand δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει αληθινή γούνα στις συλλογές του, υιοθετώντας μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον πολιτική παραγωγής των ρούχων και αξεσουάρ.

Σύμφωνα με δήλωση του Ομίλου Kering, ξεκινώντας από τις συλλογές του φθινοπώρου 2022, κανένα από τα fashion houses δεν θα χρησιμοποιήσει πραγματική γούνα στα ρούχα και στα αξεσουάρ.

«Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να βάλουμε ένα τέλος στη χρήση αληθινής γούνας σε όλες τις συλλογές μας. Ο κόσμος έχει αλλάξει, μαζί και οι πελάτες μας, και η πολυτέλεια φυσικά χρειάζεται να προσαρμοστεί σε αυτό», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Kering, François-Henri Pinault.

Το post περηφάνιας της Salma Hayek

Σαν υπερήφανη και ερωτευμένη σύζυγος, η Salma Hayek ανήρτησε στο Instagram της ένα post με τον σύζυγό της, François-Henri Pinault, επικροτώντας την απόφασή του για τον Όμιλο Kering.

https://www.instagram.com/p/CUYDzWctcFr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Τόσο περήφανη για τον σύζυγό μου, François-Henri Pinault! Ο Όμιλος Kering ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα πάψει να χρησιμοποιεί αληθινή γούνα», έγραψε η Salma Hayek.