Το νέο μουσείο τέχνης στη Ν. Κορέα με την μηδενική σπατάλη ενέργειας είναι γεγονός

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Το νέο μουσείο τέχνης στη Ν. Κορέα με την μηδενική σπατάλη ενέργειας είναι γεγονός

Το πιο οικολογικό μουσείο στη Νότια Κορέα έχει σκοπό να συμβάλει στην αειφορία της πόλης.

Οι αρχιτεκτονικές εταιρείες UNStudio και DA Group αναδείχθηκαν οι μεγάλοι νικητές ενός διαγωνισμού για τον σχεδιασμό ενός νέου μουσείο τέχνης, το Chungnam στο Naepo της Νότιας Κορέας.

Η πρόταση που κέρδισε είναι ένα μουσείο μηδενικής ενέργειας -ένα από τα πρώτα του είδους στη χώρα- που θα λειτουργήσει ως πολιτιστικός και αειφόρος κόμβος για την πόλη. Η πρόταση με στόχο «τέχνη για όλους» υποστηρίζεται από ένα σχέδιο που συνδυάζει τέχνη και τεχνολογία.

Ένα σπίτι πλημμυρισμένο με φυτά αποτελεί το νέο σχεδιαστικό μοντέλο του μέλλοντος

Η αρχιτεκτονική του ιδρύματος επιτρέπει την είσοδο από πολλές πλευρές, αγκαλιάζοντας πλήρως το κοινό και λειτουργώντας ως κοινόχρηστος πολιτιστικός χώρος. «Η τέχνη έχει τη δύναμη να φέρνει κοντά τους ανθρώπους», λέει ο Ben van Berkel του UNStudio. «Εμπνέει, διδάσκει και ευνοεί τις κοινότητες. Το Μουσείο Τέχνης Chungnam θα είναι ένα μέρος για να το βιώσουν οι άνθρωποι , αυτό αλλά και πολλά άλλα».


https://www.instagram.com/p/CRjVXZ0rL5L/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δύο βασικοι άξονες στην πρόταση είναι η πλακόστρωτη κεντρική αυλή και ο κύριος δρόμος κυκλοφορίας που ονομάζεται Κεντρική Λεωφόρος. Αυτά τα στοιχεία βοηθούν στη σύνδεση των ανθρώπων μέσω του κτιρίου και στη συμμετοχή σε εκθέσεις με νέους και ενδιαφέροντες τρόπους.

Δες στη gallery που ακολουθεί το μαγικό αυτό μέρος τέχνης που θα ανοίξει τις πύλες του σε λίγο καιρό...