Green beauty! 5 stars που «ορκίζονται» στα οικολογικά προϊόντα ομορφιάς

Μαρία Ροδίτη
Green beauty! 5 stars που «ορκίζονται» στα οικολογικά προϊόντα ομορφιάς

Η Miranda Kerr και η Jessica Alba έχουν δημιουργήσει και δικά τους green beauty brands!

Ο κόσμος της ομορφιάς «βομβαρδίζεται» καθημερινά από νέες τάσεις, νέα συστατικά και νέα προϊόντα. Κι αυτός- ας το παραδεχθούμε- είναι ονειρικό για εμάς τις γυναίκες. Σε όλες, άλλωστε, αρέσει να χανόμαστε μέσα στα καταστήματα καλλυντικών, να δοκιμάζουμε beauty items και να…ζοριζόμαστε να καταλήξουμε σε αυτό που θα αγοράσουμε. Πολλές φορές, ωστόσο, σε αυτό το μαραθώνιο beauty shopping δεν λαμβάνουμε υπόψη μας το περιβάλλον.

Αλήθεια… Έχεις σκεφτεί ποτέ αν η κρέμα προσώπου που φοράς καθημερινά και το βαζάκι μέσα στο οποίο βρίσκεται είναι eco-friendly; Αν όχι… Ώρα να το κάνεις από εδώ και στο εξής!

Η βιομηχανία της μόδας πρέπει να στηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη! Οι celebrities που το απαιτούν

Η βιομηχανία της ομορφιάς, το περιβάλλον και οι celebrities

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες γυναίκες -διάσημες και μη- στρέφονται στην «πράσινη» ομορφιά.

Σε εταιρείες, δηλαδή, που δεν δοκιμάζουν τα προϊόντα τους σε ζώα βασανίζοντάς τα, σε brands που επιλέγουν βιολογικά υλικά και που τοποθετούν τις «μαγικές» κρέμες τους μέσα σε βαζάκια από eco-friendly και ανακυκλώσιμα υλικά. Όχι σε πλαστικά!

https://www.instagram.com/p/CQ6_61FLnV8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εσύ, ακόμη να στραφείς σε πιο βιώσιμες… λύσεις ομορφιάς; Οι celebrities αυτού του κόσμου, πάντως, ήδη το έχουν κάνει δίνοντας το καλό παράδειγμα και εμπνέοντάς μας για μια πιο «πράσινη» ομορφιά και για περισσότερο σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον.

Οι 5 stars που «αγκάλιασαν» την πράσινη ομορφιά

#1 Miranda Kerr

Το μοντέλο είναι εδώ και χρόνια… eco-beauty lover! Η Miranda Kerr έχει το δικό της skincare brand, KORA, το οποίο πουλάει διαπιστευμένα οργανικά και φυσικά προϊόντα ομορφιάς.

https://www.instagram.com/p/CThuMYKlIL4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η ίδια, άλλωστε, αγαπά από την παιδική της ηλικία ό,τι έχει να κάνει με τη φύση. Έχοντας μεγαλώσει σε επαρχία της Αυστραλίας, η Miranda Kerr έμαθε από μικρή να χρησιμοποιεί φυσικά συστατικά και γνωρίζει πως αυτά- περισσότερο από οτιδήποτε άλλο- μας χαρίζουν υγεία.

#2 Shailene Woodley

Η 30χρονη ηθοποιός είναι natural beauty junkie! Ξεκίνησε να μελετά τον τρόπο ζωής των αυτόχθονων πολιτισμών, αλλά και τα πάντα γύρω από τη βοτανοθεραπεία, με αποτέλεσμα πλέον να έχει τα δικά της προϊόντα ομορφιάς και το brand Clean Beauty Co.

woodley

#3 Jessica Alba

Είναι λάτρης της «πράσινης» ομορφιάς! Γι’ αυτό, άλλωστε, έχει δημιουργήσει το δικό της, οικολογικό beauty brand, Honest Beauty, το οποίο περιλαμβάνει προϊόντα skincare χωρίς συστατικά, όπως talc, parabens, συνθετικά αρώματα, σιλικόνες ή βαφές.



#4 Emma Watson

Η ηθοποιός δεν υποστηρίζει μόνο την green beauty, αλλά είναι θερμή θιασώτης και της οικολογικής μόδας. Χρησιμοποιεί μόνο βιολογικά και καθαρά φυσικά προϊόντα στην επιδερμίδα της, ενώ έχει δημιουργήσει και το Instagram account The Press Tour, όπου και δείχνει εντυπωσιακά, eco-friendly outfits και beauty looks, που επιλέγει στα διάφορα events στα οποία παρευρίσκεται.

https://www.instagram.com/p/BVpcIlxh4uD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

#5 Gwyneth Paltrow

Last but not least… Η Gwyneth Paltrow είναι μια πραγματική πρωτοπόρος της «καθαρής» ομορφιάς. Η star έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια το δικό της website, Goop, ενώ έχει συνεργασία και με το brand ομορφιάς Juice Beauty. Το συγκεκριμένο beauty brand διαθέτει καλλυντικά, τα οποία είναι φτιαγμένα από διαπιστευμένα βιολογικά υλικά.

Cover photo: @mirandakerr