Η βιομηχανία της μόδας πρέπει να στηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη! Οι celebrities που το απαιτούν

Μαρία Ροδίτη
Η βιομηχανία της μόδας πρέπει να στηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη! Οι celebrities που το απαιτούν

Οι stars ζητούν με κάθε τρόπο να πάψουν να χρησιμοποιούνται στη μόδα υλικά, όπως το δέρμα ζώων και η αληθινή γούνα.

Ο πλανήτης υποφέρει καθημερινά από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Κάθε ενέργεια, κάθε κίνησή μας είναι ικανή να προκαλέσει μεγάλο κακό, το οποίο – κάποιες φορές- ούτε να το διανοηθούμε δεν μπορούμε. Η μόδα; Είναι κι αυτή ένα κομμάτι του ανθρώπινου ενδιαφέροντος, που όμως μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η μόδα προκαλεί κακό στον πλανήτη

Τα χημικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στα fashion brands, οι πλαστικές συσκευασίες που χρησιμοποιούνται στο packaging ρούχων και αξεσουάρ, αλλά και η χρήση δέρματος ζώων και αληθινής γούνας είναι μόνο μερικές… αποδείξεις ότι η μόδα βλάπτει το περιβάλλον.

Η Kate Middleton φοράει ξανά και ξανά το ίδιο φόρεμα (και η επιλογή δεν είναι θέμα κόστους)

Και οι celebrities αυτού του κόσμου το έχουν καταλάβει καλά όλο αυτό! Πολλοί, μάλιστα, έχουν ήδη στραφεί σε οικολογικές εταιρείες ρούχων, υιοθετούν eco-friendly styling tips, ενώ… μάχονται και για τη βιώσιμη μόδα.

via GIPHY

Ναι! Δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια. Τόσο με τις στυλιστικές τους επιλογές – ακόμα και σε μεγάλου βεληνεκούς events- όσο και με τον τρόπο ζωής τους, αρκετές stars απαιτούν από τα fashion brands να… στρίψουν το τιμόνι και να ακολουθούν εξ ολοκλήρου βιώσιμες πρακτικές.

Οι celebrities απαιτούν sustainable μόδα από όλα τα brands

#1 Miley Cyrus

Στο Met Gala 2018 η τραγουδίστρια επέλεξε να φορέσει φόρεμα του Οίκου Stella McCartney, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια έχει στραφεί στη βιωσιμότητα της μόδας και στη χρήση vegan υλικών.

miley

Σε συνέντευξή της στη Vogue, η Cyrus κάλεσε τη βιομηχανία της μόδας να κάνει την αλλαγή, μιας και η fabulous μόδα δεν χρειάζεται να βασανίζει τα ζώα. «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που είμαι μέρος αυτού, διότι νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή μπορούν να γίνουν πολλά, διαφορετικά πράγματα. Θέλω να περάσω ένα μήνυμα, που δεν είναι άλλο από τον βιγκανισμό, ο οποίος μπορεί να έχει θέση στη μόδα. Μπορείς να είσαι κομψή και sustainable ταυτόχρονα», έχει πει η τραγουδίστρια.

#2 Anne Hathaway

Από το 2017 η Anne Hathaway έχει αποφασίσει να φορά μόνο eco-friendly ρούχα, πράγμα το οποίο ανακοίνωσε στο press tour της για την ταινία, Colossal.

https://www.instagram.com/p/CKAdMVUruGx/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η στυλίστριά της, μάλιστα, ανακοίνωσε αυτήν την επιλογή της με ένα Instagram post: «Όλες οι επιλογές της για αυτήν την περιοδεία είναι sustainable και είναι είτε vintage κομμάτια, είτε ρούχα μεγάλων σχεδιαστών από την προσωπική της συλλογή».

#3 Emma Watson

Η Emma Watson είναι πιστή της βιώσιμης μόδας ήδη από το 2015. Μάλιστα, στο Met Gala 2016 επέλεξε να φορέσει ένα eco-friendly ρούχο, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού.

Η ίδια έχει δηλώσει στο Coveteur: «Το ενδιαφέρον μου για τη βιώσιμη μόδα ξεκίνησε από όταν πήγαινα σχολείο».



#4 Kate Mara

Όπως και η αδελφή της, Rooney, έτσι και η Kate Mara είναι οπαδός της vegan μόδας. Αυτό το… vegan ταξίδι ξεκίνησε από τότε που η Kate ξεκίνησε να ακολουθεί μια vegan διατροφή και αποφάσισε να αλλάξει συνολικά τον τρόπο ζωής της.

Αυτήν τη στιγμή, η γκαρνταρόμπα της είναι 100% vegan! «Προσπαθώ σταδιακά να απαλλαγώ, αλλά και να πάψω να αγοράζω δερμάτινα fashion items. Είμαι ενάντια σε αυτήν τη φιλοσοφία», είχε δηλώσει στο παρελθόν η star.

#5 Serena Williams

Από το 2018, όταν και λάνσαρε το δικό της fashion brand, η Serena Williams υποστηρίζει τη sustainable fashion.

https://www.instagram.com/p/CUckSgFL_sm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η σειρά της, η οποία- όπως έχει πει η ίδια- απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να είναι εκπληκτικές, είναι 100% vegan.