Πλήθος αντιδράσεων με την απόφαση Harry και Meghan για την κλιματική αλλαγή – Τι ανακοίνωσαν

Μαρία Ροδίτη
Πλήθος αντιδράσεων με την απόφαση Harry και Meghan για την κλιματική αλλαγή – Τι ανακοίνωσαν

Οι Sussexes δεσμεύτηκαν για το μέλλον του πλανήτη και ο κόσμος τούς «κατακεραυνώνει».

Δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) χωρίς… τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας. Και μπορεί οι royals να μην παρευρέθηκαν στο COP26, όμως άφησαν το στίγμα τους κάνοντας δηλώσεις και τραβώντας τα βλέμματα για ακόμη μια φορά πάνω τους.

«Ξέρω ότι όλοι κουβαλάτε ένα βαρύ φορτίο στους ώμους σας και δεν χρειάζεται να σας πω ότι τα μάτια και οι ελπίδες του κόσμου είναι στραμμένα πάνω σας για να δράσετε με αποφασιστικότητα, γιατί ο χρόνος κυριολεκτικά έχει τελειώσει», είπε στο CNBC ο πρίγκιπας Κάρολος αναφερόμενος στους ηγέτες που συμμετέχουν στο COP26.

Λατρεύουμε τα υγρά μαντηλάκια! Προσοχή όμως μη βλάψεις το περιβάλλον

Η Kate Middleton, από την άλλη πλευρά, αποφάσισε να κάνει statement φορώντας φόρεμα του λονδρέζικου brand Eponine, το οποίο χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά στην κατασκευή των ρούχων.

Με τη σειρά τους, και ο Harry με τη Meghan Markle εξέδωσαν μια κοινή απόφαση-υπόσχεση, μέσω του φιλανθρωπικού τους ιδρύματος Archewell, η οποία έχει προκαλέσει έκπληξη, αλλά και αντιδράσεις.

https://www.instagram.com/p/CUKqPgbLkrl/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η κοινή υπόσχεση Harry-Meghan για τον πλανήτη

Η Meghan Markle και ο Πρίγκιπας Harry, με αφορμή το COP26, υποσχέθηκαν να εφαρμόσουν το net zero, δηλαδή την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα, μέχρι το 2030.

«Καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες βρίσκονται στο COP26 για να δεσμευτούν για λύσεις για την κλιματική μας κρίση, όλοι εμείς στο Archewell, με επικεφαλής τον Δούκα και τη Δούκισσα του Sussex, μοιραζόμαστε τη δέσμευσή μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον με το να επιτύχουμε το net zero μέχρι το 2030», ανέφερε δήλωση του φιλανθρωπικού ιδρύματος, Archewell.



Η δήλωση συνεχίστηκε ως εξής: «Η επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα σημαίνει να κάνουμε μια σειρά επιλογών με την πάροδο του χρόνου, ώστε να αφήνουμε όσο το δυνατόν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αντισταθμίζοντας παράλληλα τυχόν εναπομείνασες εκπομπές μέσω υψηλής ποιότητας έργων αφαίρεσης άνθρακα».

Το πρώην βασιλικό ζεύγος δήλωσε ότι θα συμβουλευθεί ειδικούς και θα αλλάξει τα πάντα, από τις καθημερινές μετακινήσεις του ως τις διατροφικές συνήθειές του και την «εξάρτησή τους από μεγάλες βιομηχανίες». Ωστόσο, κάποιοι είναι δύσπιστοι με αυτήν τη δήλωση και απόφαση του Harry και της Meghan.

Τι έχει προηγηθεί

Η δήλωση της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry έρχεται μετά τις δηλώσεις άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας, που ανακοίνωσαν τις δικές τους προθέσεις να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης.

Έρχεται, επίσης, μετά το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ στη σύνοδο κορυφής της COP26, στο οποίο επαίνεσε τον Κάρολο και τον William για τις προσπάθειές τους, αποφεύγοντας να μιλήσει για τον Harry και τη Meghan Markle.

https://www.instagram.com/p/CUJa8eQMrts/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δεν είναι μόνο αυτά, όμως, που λέγεται ότι οδήγησαν το ζευγάρι σε τέτοιες δεσμεύσεις και δηλώσεις. Η δήλωση των Sussexes συμπίπτει με την κριτική των βρετανικών μέσων ενημέρωσης για τη χρήση ιδιωτικών jet από το ζευγάρι.

Βλέπεις, τα ιδιωτικά τζετ απελευθερώνουν πολλά αέρια θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα και καταναλώνουν πολλά καύσιμα, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον. Το γεγονός αυτό, λοιπόν, σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις Harry-Meghan έχει κάνει πολλούς να ισχυρίζονται υποκρισία από την πλευρά του ζευγαριού.