Ο οικολόγος Leonardo Di Caprio άφησε το jet του και ταξίδεψε με απλή πτήση

Μαρία Ροδίτη
Ο οικολόγος Leonardo Di Caprio άφησε το jet του και ταξίδεψε με απλή πτήση

Ο Πρίγκιπας Κάρολος, ο Τζεφ Μπέζος και ο Μπιλ Γκέιτς χαρακτηρίστηκαν ως «οικολογικοί υποκριτές» μιας και ταξίδεψαν με ιδιωτικά jets στο COP26 της Γλασκόβης. Ο Leonardo Di Caprio- για πρώτη φορά-  ξέφυγε από αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) με ολοένα και περισσότερους υψηλούς αξιωματούχους και πρόσωπα που έχουν αναλάβει δράση για το περιβάλλον να καταφθάνουν στη Γλασκόβη για να το παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν.

Το θέμα, ωστόσο, τα τελευταία εικοσιτετράωρα δεν είναι αυτή καθαυτή η Διάσκεψη, αλλά πώς, με ποιο μέσο μεταφοράς δηλαδή, κατέφθασαν στη Σκωτία αυτά τα σημαίνοντα πρόσωπα. Ποιοι είναι «οικολογικοί υποκριτές» και γιατί ο Leonardo Di Caprio «απαρνήθηκε» για πρώτη φορά στα χρονικά αυτόν τον χαρακτηρισμό;

Ο Leonardo DiCaprio είναι ο mr Planet! Πώς έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διάσωση του πλανήτη

Η μεταφορά υψηλά ιστάμενων προσώπων με ιδιωτικά jets

«Οικολογικούς υποκριτές» χαρακτηρίζουν περιβαλλοντολόγοι τον Τζεφ Μπέζος, τον Πρίγκιπα Κάρολο, τον Μπιλ Γκέιτς και όλα τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, που επέλεξαν να ταξιδέψουν με ιδιωτικά jets στη Γλασκόβη, ώστε να παρευρεθούν στο COP26.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Silicon Valley, περίπου 40 ιδιωτικά αεροπλάνα, ανάμεσά τους το 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων jet του Τζεφ Μπέζος, προσγειώθηκαν στη Γλασκόβη το Σαββατοκύριακο (30-31/10) και προκάλεσαν ένα απίστευτο κυκλοφοριακό.

di caprio

Ο Leonardo Di Caprio με τον Πρίγκιπα Κάρολο και τη Stella McCartney στο COP26

Φαντάσου ότι από το μποτιλιάρισμα στο αεροδρόμιο, άδεια αεροπλάνα αναγκάστηκαν να μετακινηθούν για να μπορέσουν να προσγειωθούν τα jets των ηγετών του κόσμου. «Τα ιδιωτικά jets επρόκειτο να φέρουν περίπου 1000 ηγέτες του κόσμου, CEOs και συνεργάτες τους στο COP26», αναφέρει πηγή στη Silicon Valley.

Ακριβώς αυτός ήταν ο λόγος που οι περιβαλλοντολόγοι έγιναν έξαλλοι κατηγορώντας τα σημαίνοντα αυτά πρόσωπα για την έλλειψη οικολογικής συνείδησης την ώρα που πήγαιναν σε διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή.

Αντιθέτως, ο Leonardo Di Caprio ταξίδεψε με συμβατικό αεροπλάνο στη Γλασκόβη, με τους fans και δημοσιογράφους να τον αποθεώνουν.

LEONARDO1

Ο Di Caprio και το… συμβατικό αεροπλάνο

Την ίδια ώρα που οι ηγέτες του πλανήτη επέλεξαν την άνεσή τους μη σκεπτόμενοι την καταστροφή του περιβάλλοντος από τα αέρια που εκπέμπουν τα ιδιωτικά jets, ο Leonardo Di Caprio επέλεξε να φθάσει στη Γλασκόβη με απλή πτήση.

Και… κάπως έτσι γλίτωσε -για πρώτη φορά- τον χαρακτηρισμό του «οικολογικού υποκριτή», που τον ακολουθεί εδώ και χρόνια.

Ο 46χρονος star, που αυτοχαρακτηρίζεται στο Instagram ως «ηθοποιός και περιβαλλοντολόγος», δεν ήταν πάντα τόσο ευαίσθητος με το περιβάλλον όσον αφορά τις ταξιδιωτικές του επιλογές.



Στο παρελθόν τον αποκαλούσαν «οικολογικό υποκριτή» για την εκτεταμένη χρήση ιδιωτικών αεροπλάνων και σκαφών (για επαγγελματικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς), την ώρα που ο ίδιος έδειχνε να κάνει αγώνα για τη διάσωση του πλανήτη.

Αυτήν τη φορά, λοιπόν, αποφάσισε να διώξει από πάνω του αυτόν τον χαρακτηρισμό και ταξίδεψε στη Γλασκόβη με απλή πτήση. Και κέρδισε! Γιατί; Διότι κατεβαίνοντας ο Leonardo Di Caprio από το αεροπλάνο βρέθηκε μπροστά σε ένα πλήθος θαυμαστών, περιβαλλοντολόγων και δημοσιογράφων να τον περιμένουν για μια φωτογραφία και μια δήλωση.