Τα καινοτόμα «τουβλάκια μελισσών» προσφέρουν στέγη σε ...μοναχικές βασίλισσες!

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Τα καινοτόμα «τουβλάκια μελισσών» προσφέρουν στέγη σε ...μοναχικές βασίλισσες!

Αυτές οι μικροσκοπικές τρύπες που δημιουργούνται μέσα στα ειδικά σχεδιασμένα τούβλα προσφέρουν περισσότερα απ' όσο νομίζεις στους σπουδαίους αυτούς επικονιαστές, κάτι που βοηθά στη βελτίωση της βιοποικιλότητας.

Δεν είναι μυστικό ότι η ύπαρξη των μελισσών αποτελεί ζωτική σημασία για το οικοσύστημα και το περιβάλλον. Η προστασία τους δε είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να μετριάσουμε την καταστροφή της φύσης που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή.

Αν θέλεις να κάνεις κι έσυ κάτι για το περιβάλλον -ακόμη και στο δικό σου σπίτι, στο δικό σου οικόπεδο- μπορείς εδώ και τώρα να δοκιμάσεις το Bee Brick.

angelina jolie national geographic melisses

Angelina Jolie: Ποζάρει καλυμμένη από ζωντανές μέλισσες για το National Geographic

Το καινοτόμο τουβλάκι που προσφέρει στέγη στις μέλισσες

Δημιουργήθηκε από την Cornwall, μια εταιρεία της Green&Blue με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η καινοτόμος μονάδα στέγασης προορίζεται για ...μοναχικές μέλισσες. Τι είναι το Bee Bricks; Πρόκειται για ένα τούβλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικό μέρος ενός κήπου ή να αποτελέσει μέρος της δομής ενός σπιτιού, αντί για ένα συνηθισμένο τούβλο.

Τα συγκεκριμένα τούβλα έχουν μικρές τρύπες για να φωλιάσουν εύκολα και με ασφάλεια οι μέλισσες, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας καθώς ο αριθμός των μελισσών μειώνεται. Συχνά σκεφτόμαστε τις μέλισσες ως μέρος μιας κυψέλης, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού που δεν ζει σε αποικίες. Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν 267 είδη μελισσών και πάνω από το 90% θεωρούνται μοναχικές. Αυτά τα ειδικά πλάσματα είναι σπουδαίοι επικονιαστές, κάτι που βοηθά στη βελτίωση της βιοποικιλότητας. Επιπλέον, δεν είναι επιθετικά και ακίνδυνα επειδή δεν προστατεύουν μια βασίλισσα. Αυτό σημαίνει ότι είναι ασφαλή γύρω από παιδιά και κατοικίδια.


https://www.instagram.com/p/CWYxdOABxD4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το Bee Brick υποστηρίζει τον μοναχικό πληθυσμό μελισσών με έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Η Green&Blue χρησιμοποιεί 75% ανακυκλωμένο υλικό που τροφοδοτείται επίσης από πράσινη ενέργεια και συλλεγμένο βρόχινο νερό. «Τα τούβλα μελισσών δεν είναι η απάντηση σε όλα, αλλά αποτελούν σημαντικό μέρος μιας συνολικής εκτίμησης για τη βιοποικιλότητα, παράλληλα με τις φιλικές προς τις μέλισσες φύτευση, περισσότερους άγριους χώρους και περισσότερα δέντρα», λέει η εταιρεία στο My Modern Met. Τα Bee Bricks είναι πλέον διαθέσιμα, σε πολλά χρώματα, μέσω της ιστοσελίδας Green&Blue.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ