Άσε τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ - 4 tips για να κάνεις το νεσεσέρ σου πιο sustainable

Μαρία Ροδίτη
Άσε τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ - 4 tips για να κάνεις το νεσεσέρ σου πιο sustainable

Μπορείς να σεβαστείς τον πλανήτη σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σου! Βάλε, λοιπόν, και το νεσεσέρ σου στο «παιχνίδι» και κάνε το πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Για τη βιομηχανία της ομορφιάς χρησιμοποιούνται ετησίως περίπου 120 εκατομμύρια συσκευασίες, ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων δεν είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Αυτό σημαίνει πως ο πλανήτης επιβαρύνεται με πλαστικό και με άλλα υλικά που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν ή να αποσυντεθούν άμεσα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει περισσότερο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλες μας θα πρέπει και σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ομορφιάς να έχουμε μια πιο οικολογική προσέγγιση. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από το νεσεσέρ μας. Ναι! Ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα μπορέσεις να κάνεις πιο sustainable το νεσεσέρ σου κι έτσι να συμβάλεις στην προστασία του πλανήτη, αλλά και… στο πορτοφόλι σου.

#LBN: 10 little black νεσεσέρ που δεν ήξερες ότι έχεις ανάγκη

Τα tips για να γίνει το νεσεσέρ σου πιο sustainable

Επένδυσε σε προϊόντα ομορφιάς που μπορεί να έχουν πολλαπλές χρήσεις

Χρησιμοποίησε το ροζ ή κόκκινο κραγιόν σου ως ρουζ στα μάγουλα ή τη μάσκαρα για τις βλεφαρίδες ως μολύβι φρυδιών. Έτσι θα κάνεις και οικονομία, αλλά και θα βοηθήσεις στην προστασία του πλανήτη. Σκέψου απλά ότι έχοντας ένα προϊόν για τρεις διαφορετικές χρήσεις καταναλώνεις κατά 2/3 λιγότερο πλαστικό. Επιπλέον, εξοικονομείς χώρο και στο νεσεσέρ σου, οπότε έχεις και λιγότερο βάρος όταν θα πας ταξίδι κι όταν πρόκειται να το μεταφέρεις στη βαλίτσα σου.

https://www.instagram.com/p/CdfTjVeMf37

Ξαναγέμισε το μπουκαλάκι με το αγαπημένο σου άρωμα

Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρεις αρκετά καταστήματα που μπορούν να σου γεμίζουν ξανά το μπουκάλι με το άρωμά σου. Έτσι, το άρωμά σου θα σου έρθει πιο οικονομικό, ενώ θα συμβάλεις με τον τρόπο σου στη μείωση χρήσης γυαλιού.

Ξέχνα τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Εκτός από το γεγονός ότι τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ δεν απομακρύνουν και το τελευταίο ίχνος make up από την επιδερμίδα σου, κάνουν και κακό στο περιβάλλον μιας και δεν είναι ανακυκλώσιμα. Αρκεί να σκεφτείς ότι μπορεί να περάσουν μέχρι και 100 χρόνια για να αποσυντεθεί ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ. Βάλε στην beauty routine σου, λοιπόν, τα επαναχρησιμοποιούμενα pads και τα λαδάκια ή γαλακτώματα ντεμακιγιάζ και προσέγγισε με έναν πιο οικολογικό τρόπο το ντεμακιγιάζ σου.

Αντικατάστησε το σαμπουάν σε πλαστικό μπουκάλι με shampoo bars

Τα shampoo bars -εκτός από beauty trend- είναι και μια οικολογική επιλογή για το λούσιμο των μαλλιών σου. Ξέχνα, λοιπόν, το σαμπουάν που βρίσκεται μέσα σε πλαστικό μπουκάλι και πες «ναι» στις μπάρες που και περισσότερο διαρκούν (δηλαδή μπορείς να πραγματοποιήσεις περισσότερα λουσίματα) και σε οικολογικές συσκευασίες βρίσκονται.