7 tips για να συμβάλλεις στην προστασία του περιβάλλοντος και να εξοικονομήσεις χρήματα

7 tips για να συμβάλλεις στην προστασία του περιβάλλοντος και να εξοικονομήσεις χρήματα

Αυτές οι συμβουλές είναι σωτήριες τόσο για τον πλανήτη όσο και για την τσέπη σου.

Με την αύξηση του πληθυσμού και της βιομηχανικής ανάπτυξης, οι περιβαλλοντολόγοι μάς συμβουλεύουν να βοηθήσουμε στη διάσωση του πλανήτη.

Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές που είναι εύκολες, θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα και θα συμβάλλουν στην προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.

Τι να αποφύγεις στις διακοπές αν θες να συνεχίσεις να ανακυκλώνεις και εκτός πόλης

8 tips για να προστατεύσεις το περιβάλλον και να εξοικονομήσεις χρήματα

Μείωσε τη χρήση του αυτοκινήτου: Τα αυτοκίνητα ευθύνονται για την πλειονότητα των αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν υπερθέρμανση του πλανήτη. Για να βοηθήσεις στη μείωση των εκπομπών αερίων, ξεκίνα να χρησιμοποιείς τα ΜΜΜ πιο συχνά.

Κλείνε τα φώτα και τις συσκευές: Εάν δεν βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο, θα πρέπει πάντα να απενεργοποιείς όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και τα φώτα σε αυτόν τον χώρο. Συνήθειες όπως αυτές θα σώσουν το περιβάλλον και θα μειώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Αγορά τοπικών προϊόντων: Τα τοπικά προϊόντα δεν απαιτούν μεγάλες αποστάσεις για να μεταφερθούν στα καταστήματα, επομένως χρησιμοποιούν λιγότερα καύσιμα και εκπέμπουν λιγότερο μονοξείδιο του άνθρακα.

Κλείνε τη βρύση: Το βούρτσισμα των δοντιών σου δύο φορές την ημέρα είναι μια εξαιρετική συνήθεια, αλλά να θυμάσαι να κλείνεις πάντα τη βρύση ενδιάμεσα στο βούρτσισμα ώστε να εξοικονομείς νερό.

Απαλλάξου από τα «άχρηστα» σκουπίδια: Αντί να αγοράζεις εφημερίδες και περιοδικά, επίλεξε να διαβάζεις όσα σε ενδιαφέρουν στο διαδίκτυο.

Εξοικονόμησε νερό όσο κάνεις μπάνιο: Για να εξοικονομήσεις λίτρα νερού, κλείσε το νερό στο ντους όταν βάζεις σαμπουάν και αφρόλουτρο.

Πες «ναι» στο vintage: Επίλεξε να αγοράσεις μεταχειρισμένα έπιπλα ή να δημιουργήσεις τα DIY κομμάτια σου με μεταχειρισμένα υλικά.