Η τεράστια οικολογική καταστροφή στη Βραζιλία για ένα πάρτι αποκάλυψης φύλου

Μαρία Ροδίτη
Η τεράστια οικολογική καταστροφή στη Βραζιλία για ένα πάρτι αποκάλυψης φύλου

Ζευγάρι έβαψε μπλε καταρράκτη και τώρα θα βρεθεί αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη.

Την ώρα που τα στοιχεία για την κλιματική αλλαγή πληθαίνουν και ολοένα και περισσότεροι ειδικοί συμβουλεύουν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το περιβάλλον, υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν πλήρη άγνοια. Ή απλά δεν τους ενδιαφέρει το ζήτημα. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει ένα ζευγάρι Βραζιλιάνων που αποφάσισε να κάνει το πιο φαντασμαγορικό πάρτι για την αποκάλυψη του φύλου του μωρού του… βάφοντας μπλε έναν καταρράκτη 60 μέτρων.

Πώς μια Γιαπωνέζα είπε «αντίο» στους λογαριασμούς ρεύματος μια για πάντα

Το gender reveal party του ζευγαριού και η κατακραυγή του κόσμου

Την περασμένη εβδομάδα, το ζευγάρι από τη Βραζιλία αποφάσισε να βάψει έναν καταρράκτη μπλε για να ταιριάζει με το υπόλοιπο σκηνικό που είχε στήσει για το gender reveal party του μωρού που περιμένουν και το οποίο – όπως καλά κατάλαβες- είναι αγόρι. Αμέσως, οι μέλλοντες γονείς κατακρίθηκαν από το διαδίκτυο κι έγιναν viral για την κατάφωρη περιφρόνηση του πλανήτη με πολλούς να αποκαλούν την ενέργειά τους «περιβαλλοντική καταστροφή» για το ποτάμι.

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι ο ποταμός περνάει από την πόλη Tangará da Serra στην πολιτεία Mato Grosso, μια πόλη που έχει βιώσει ξηρασία, η οποία επηρέασε την παροχή νερού. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι τοπικές αρχές αναστατώθηκαν αρκετά όταν συνειδητοποίησαν ότι το ζευγάρι για χάρη του πάρτι αποκάλυψης φύλου μόλυνε τα νερά του καταρράκτη και κατ’ επέκταση του ποταμού. Αμέσως, οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα και έστειλαν ομάδα αστυνομικών στον καταρράκτη του ποταμού Queima-Pe, όπως ονομάζεται.

Οι ανακοινώσεις των τοπικών Αρχών

«Η επιθεώρηση θα διερευνήσει την περιβαλλοντική ζημιά που προκλήθηκε από το υλικό που πετάχτηκε στο νερό», ανέφερε σε δήλωσή του ο Γραμματέας Περιβάλλοντος για την πολιτεία Mato Grosso. Και πρόσθεσε: «Εάν υπάρχει περιβαλλοντικό έγκλημα, οι υπεύθυνοι θα κατηγορηθούν και ενδέχεται να λογοδοτήσουν για αυτό».

gender_reveal_party.jpg

Το ζευγάρι δημοσίευσε βίντεο από την εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολύ γρήγορα- με τον σάλο που προκλήθηκε- τα διέγραψαν. Μετά από αυτό το περιστατικό, είναι πολύς ο κόσμος που ζητά τη σύλληψη του ζευγαριού για περιβαλλοντικό έγκλημα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος επιβεβαίωσε, πάντως, ότι έχει διαταχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί όντως περιβαλλοντικό έγκλημα.