Στην πορεία προς το βιώσιμο, ψηφιακό μέλλον, Προχωράμε Μπροστά με την κατάλληλη Παρέα

Στην πορεία προς το βιώσιμο, ψηφιακό μέλλον, Προχωράμε Μπροστά με την κατάλληλη Παρέα

Οι αλλαγές στον κόσμο μας συμβαίνουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και το διαπιστώνεις καθημερινά.

Όσα σήμερα θεωρούνται δεδομένα, πριν μία τριετία, πιθανώς να μην τα φανταζόσουν καν, ενώ είναι εξίσου βέβαιο πως αυτή τη στιγμή συντελούνται αλλαγές που δεν γνωρίζεις, αλλά θα… βρεις μπροστά σου, με ό,τι κι αν ασχοληθείς.

Ειδικά εάν ασχολείσαι ήδη ή θέλεις να ασχοληθείς με τον τομέα της επιχειρηματικότητας, η παρακολούθηση των αλλαγών και η μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο είναι ζήτημα… ζωτικής σημασίας – είτε είσαι η ίδια επιχειρηματίας είτε στέλεχος μιας μεγάλης επιχείρησης. Μέσα από την ψηφιοποίηση, η επιχειρηματικότητα περνάει σε άλλη μορφή, ενώ, ταυτόχρονα, η στροφή προς τη βιωσιμότητα απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας και ανατρέπει όσα πιθανώς θεωρούσες έως χθες, δεδομένα.

Το κρίσιμο ζήτημα φυσικά είναι το πώς θα αποκτήσεις αυτού του είδους τη γνώση πάνω στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα αλλά και σε όσα φέρνει το ψηφιακό αύριο. Πώς θα κατακτήσεις τις ψηφιακές δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να αντεπεξέλθεις με επιτυχία στις προκλήσεις της καριέρας σου και να διεκδικήσεις όσα πιστεύεις πως αξίζεις; Όπως είναι σαφές, η «παραδοσιακή εκπαίδευση» όπως τη γνωρίζουμε έως σήμερα, δεν παρέχει, στην πλειονότητά της, αυτού του είδους το αντικείμενο.

image1.jpg

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων από την Coral Gas

Αυτό το ιδιότυπο «κενό» έρχεται να καλύψει μία πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Coral Gas, της εταιρείας που γνωρίζεις πολύ καλά, καθώς είναι ηγέτιδα στην αγορά του υγραερίου επενδύοντας διαρκώς στην καινοτομία και την ασφάλεια, παρέχοντας – μεταξύ άλλων – όλα της τα συσκευασμένα προϊόντα με ειδική βαλβίδα ασφάλειας. Σε συνεργασία με την Wise Greece, την οργάνωση που στοχεύει στην Εκπαίδευση ατόμων προκειμένου να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να ανοίξουν νέους επαγγελματικούς δρόμους στη ζωή τους, δημιούργησε ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, που ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Παρέα, προχωράμε μπροστά» που είχε σκοπό να στηρίξει όσους θέλουν να μάθουν, να ακολουθήσουν τον κόσμο που συνεχώς αλλάζει και να ανταποκριθούν με επιτυχία στα νέα ζητούμενα. Αυτό που μπορεί να προσφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διαδικτυακή εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κατά την οποία καταξιωμένοι στον τομέα τους επαγγελματίες μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις, την εμπειρία και τις εκτιμήσεις τους για την επιχειρηματικότητα του μέλλοντος. Πλέον, στον δικτυακό ιστότοπο του προγράμματος έχουν αναρτηθεί τα μαθήματα και είναι διαθέσιμα στο κοινό.

Το «Παρέα, Προχωράμε Μπροστά» που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα συγκέντρωσε περισσότερους από 1000 συμμετέχοντες, από τους οποίους, οι 6 στις 10 είναι γυναίκες και σε ποσοστό 58,5% δεν έχουν καμία προηγούμενη σχέση με την επιχειρηματικότητα. Λίγο περισσότεροι από τους μισούς (54,6%) είναι ηλικίας έως 29 ετών. Πρόκειται για κατά 44% φοιτητές, 23% εργαζόμενους, 20% ελεύθερους επαγγελματίες και 9% άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες ή είναι άνεργα. Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες (99,2%) δηλώνουν ότι πήραν πρακτικές γνώσεις που θα είναι χρήσιμες για οποιοδήποτε επαγγελματικό τους βήμα στο μέλλον.

Συνολικά, το «Παρέα, Προχωράμε Μπροστά» στα Ιωάννινα, κάλυψε τους εξής εκπαιδευτικούς κύκλους:

  • Επιχειρηματικότητα του μέλλοντος: Πώς μεταφέρουμε τις παγκόσμιες τάσεις στην καθημερινή δραστηριότητά μας - (Εκπαιδεύτρια: Μελίνα Ταπραντζή).
  • Δημιουργούμε τα δικά μας site και αποτελεσματικές καμπάνιες – (Εκπαιδεύτρια: Μάγκυ Κοντού).
  • Digital Marketing: Πώς δημιουργούμε ενδιαφέρον περιεχόμενο και αποτελεσματική διαφήμιση στα social media – (Εκπαιδευτής: Δημήτρης Δημητριάδης).
  • Business Model Canvas : Πώς σχεδιάζουμε και οργανώνουμε το δικό μας επιχειρηματικό μοντέλο σε μια σελίδα – (Εκπαιδεύτρια: Μίνα Μισυρλή).
  • Branding, Marketing και Επικοινωνία: Πώς επικοινωνώ αυθεντικά και συνδέομαι αποτελεσματικά με το κοινό μου – (Εκπαιδεύτρια: Ιωάννα Σεραφειμίδου).
  • Δημιουργούμε αποτελεσματικές παρουσιάσεις της επιχείρησής μας και να αξιοποιούμε εργαλεία προώθησης – (Εκπαιδεύτρια: Μάγκυ Κοντού).
image2.jpg

Μετά τη λήξη του προγράμματος, όσοι το παρακολούθησαν πήραν το αντίστοιχο πιστοποιητικό, που επιβεβαιώνει τη γνώση που εισέπραξαν και τις δεξιότητες που κατέκτησαν. Φυσικά, πρέπει να γνωρίζεις πως πρόκειται για ένα εντελώς δωρεάν πρόγραμμα, η συμμετοχή στο οποίο έγινε με μια απλή διαδικτυακή αίτηση εγγραφής.

Το «Παρέα, Προχωράμε μπροστά», διοργανώνεται από την Coral Gas με τη Wise Greece, ενώ έχει την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών.

Με το «Παρέα, Προχωράμε μπροστά», η Coral Gas αποδεικνύει εμπράκτως πως είναι μια εταιρεία που προσβλέπει στο βιώσιμο μέλλον για όλους. Παραμένοντας πιστή στις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συνεχίζει να αφουγκράζεται τις ανάγκες τις κοινωνίας. Με σεβασμό στον άνθρωπο αλλά και στο περιβάλλον δημιουργεί δράσεις που έχουν στόχο μία καλύτερη ζωή για όλους μας, σε κάθε επίπεδο της καθημερινότητας του μέλλοντός μας.

Έτσι, στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία συνδράμει στο έργο της Liberty, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που εκπαιδεύει σκύλους-οδηγούς και τα παρέχει χωρίς κόστος σε άτομα που είναι τυφλά ή έχουν ένα βαθμό οπτικής αναπηρίας. Εργαζόμενοι της Coral Gas προσφέρουν εθελοντική εργασία για να συμβάλουν στην κοινωνικοποίηση των σκύλων-οδηγών, ενώ η εταιρεία υιοθέτησε τον δικό της σκύλο-οδηγό, την Gas, ώστε να κάνει πραγματικότητα το μότο της, πως «Παρέα, ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος»!

DSC00018.jpg

Όπως όλα τα σκυλάκια οδηγοί, έτσι και η Gas θα περάσει πρώτα από το αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης, δουλεύοντας σε απαιτητικές καταστάσεις αρχικά μόνη της με τους εκπαιδευτές της και αργότερα μαζί με τον κατάλληλο χειριστή- ιδιοκτήτη της. Η Gas είναι έτοιμη να ξεκινήσει το μαγικό της ταξίδι, αποκτώντας νέα ερεθίσματα, νέες εμπειρίες με εξελιγμένες μεθόδους εκπαίδευσης βασισμένες στα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα, με σκοπό να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στη ζωή κάποιου ανθρώπου με μερική ή ολική απώλεια όρασης.

image3.jpg

Το αύριο δεν περιμένει και όλοι μαζί, παρέα, μπορούμε να συνεχίσουμε, κατακτώντας νέες δεξιότητες, ανοίγοντας νέους δρόμους και αρπάζοντας κάθε νέα ευκαιρία που δημιουργείται. Η Coral Gas, μάς δείχνει το πώς!