Περιβάλλον και Πολιτισμός σε πρώτο πλάνο: Η AVIN στηρίζει την κοινωνία και τον άνθρωπο

 Περιβάλλον και Πολιτισμός σε πρώτο πλάνο: Η AVIN στηρίζει την κοινωνία και τον άνθρωπο
VDouros-Creatives Pro

Ας δούμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένα τι σημαίνει στην πράξη «καθαρές παραλίες», εξετάζοντας το πρόγραμμα PARALIES, που για τρίτη χρονιά πραγματοποιεί η AVIN.

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, σημαίνει και φεστιβάλ και πιθανότατα θα τα ευχαριστηθείς και τα δύο στο έπακρο και φέτος. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις πεντακάθαρες ελληνικές παραλίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, από τις ατέλειωτες ώρες που περνάς στον ήλιο και στο νερό, νιώθοντας ξένοιαστη και χαλαρή. Κι όταν βραδιάζει, έρχεται η ώρα του Πολιτισμού: Διότι η εμπειρία της παρακολούθησης μιας παράστασης σε ένα αρχαίο θέατρο της χώρας μας, μέσα στη φύση και υπό το φως του φεγγαριού είναι ανεκτίμητη…

Ας δούμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένα τι σημαίνει στην πράξη «καθαρές παραλίες», εξετάζοντας το πρόγραμμα PARALIES, που για τρίτη χρονιά πραγματοποιεί η AVIN, καλώντας μας να προχωρήσουμε «Μαζί σε κάθε διαδρομή», για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τον Αθλητισμό. Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία υποστηρίζει το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023 και ανανεώνει τη χορηγική της συνεργασία με τον Στέφανο Ντούσκο, τον χρυσό Ολυμπιονίκη στο σκιφ ανδρών, συνδράμοντας στην προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

image003.jpg

PARALIES καθαρές για ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό και βιώσιμο περιβάλλον

Μέσα από το πρόγραμμα PARALIES, η AVIN έχει αναλάβει μία πολύ συγκεκριμένη δέσμευση: «Υιοθετεί» ένα τμήμα της παραλίας Σχινιά και δεσμεύεται για τον τακτικό καθαρισμό του, προάγοντας ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό και ένα καθαρότερο περιβάλλον. Αξίζει να αναφέρουμε πως στον Σχινιά βρίσκεται και το κωπηλατοδρόμιο που προπονείται ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος και συμμετείχε στην έναρξη των φετινών ενεργειών, μαζί με εργαζόμενους, στελέχη, εθελοντές και εξειδικευμένο προσωπικό.

«Για τρίτη χρονιά συνεχίζουμε να στηρίζουμε την πρωτοβουλία PARALIES, έχοντας υιοθετήσει μέρος της παραλίας του Σχoινιά που συμβολίζει τα καλοκαίρια μας στην Αττική. Στην AVIN, οι αξίες μας συνδέονται με ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό, με την πραγματική μείωση της πλαστικής ρύπανσης και σταδιακά την κατάργηση του πλαστικού μιας χρήσης. Η συμμετοχή όλων μας, των εργαζομένων της AVIN και του Ομίλου μας, είναι η ραχοκοκαλιά του παραδείγματος. Από εμάς ξεκινά η ενσωμάτωση αξιών και η ενεργοποίηση πρωτοβουλιών. Είναι χαρά μας που είμαστε και πάλι υποστηρικτές και του Ολυμπιονίκη μας, Στέφανου Ντούσκου, που ενσαρκώνει το τρόπαιό μας. Τις αξίες μας. Και μας τιμά σήμερα με την παρουσία του στην κοινή μας προσπάθεια. Μαζί για τους ανθρώπους, τους νέους, το περιβάλλον», δήλωσε σχετικά ο κ. Γιάννης Ραπτάκης, Γενικός Διευθυντής της AVIN.

image005.jpg

Στόχος του Project PARALIES είναι η μείωση των επιπτώσεων της ανθρώπινης παρουσίας στο θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα του Σχινιά, παράλληλα με τη διάδοση της ανακύκλωσης. Η Έκθεση Απολογισμού για το 2022 περιέχει στοιχεία που καταδεικνύουν πόσο σπουδαία αποτελέσματα έχει: Από τις 5 Ιουνίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου, απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 3,8 τόνοι απορριμμάτων, περισυλλέχθηκαν περισσότερα από 7.000 τεμάχια μέσω καθημερινών χειρωνακτικών καθαρισμών, ενώ τα αποτσίγαρα αναδείχθηκαν «πρωταθλητές απορριμμάτων παραλίας», όπως πιθανότατα φαντάζεσαι. Συγκεκριμένα, σε αυτό το top 3 εκτός από τα 3.623 αποτσίγαρα, τα μικρά πλαστικά κομμάτια κατατάχθηκαν στη δεύτερη θέση με 2.070 τεμάχια και στην τρίτη θέση ήρθαν τα καλαμάκια-αναδευτήρες ποτών με 1.449 τεμάχια.

image007.jpg

Συνολικά, όσον αφορά στα υλικά προς ανακύκλωση, συλλέχθηκαν 851,6 κιλά πλαστικού, 372,66 κιλά χαρτιού, 292,01 κιλά αλουμινίου και 581,93 κιλά γυαλιού που οδηγήθηκαν στο ΚΔΑΥ Κορωπίου. Επιπλέον, 1.764,55 κιλά μικτών απορριμμάτων συλλέχθηκαν στους κάδους και οδηγήθηκαν στο δίκτυο αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Μαραθώνα.

image009.jpg

Η AVIN στηρίζει το Φεστιβάλ Επιδαύρου και τους Έλληνες δημιουργούς

Φυσικά, όλα τα καλοκαιρινά φεστιβάλ αξίζουν την προσοχή σου, ανάλογα και με τις προτιμήσεις σου, όμως είναι βέβαιο πως δεν θα διαφωνήσεις ότι το κορυφαίο καλοκαιρινό φεστιβάλ στην Ελλάδα είναι το του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Η ΑVIN είναι χορηγός του σημαντικότερου θεσμού Τέχνης και Πολιτισμού της χώρας, στο πλαίσιο του οποίο φέτος εντάσσεται μία νέα πρωτοβουλία: Πρόκειται για το grape – Greek Agora of Performance, το showcase που δίνει την ευκαιρία σε Έλληνες και Ελληνίδες δημιουργούς του Χορού και του Θεάτρου να παρουσιάσουν τα έργα τους σε εκπροσώπους διεθνών φεστιβάλ και καλλιτεχνικούς διευθυντές πολιτιστικών φορέων του εξωτερικού.

image011.jpg

Έτσι, «Μαζί σε κάθε διαδρομή», αυτό το καλοκαίρι απολαμβάνουμε υψηλή τέχνη, ποιοτικές και ριζοσπαστικές παραστάσεις σε μερικά από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά τοπόσημα της Ελλάδα: Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο Ωδείο Αθηνών, στο Πειραιώς 260, στο Εθνικό Θέατρο και, φυσικά, στο μικρό και μεγάλο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Η AVIN πρωτοπορεί με καινοτόμες πρωτοβουλίες για το περιβάλλον και τον Πολιτισμό

Η AVIN αποτελεί ένα από τα κορυφαία ονόματα στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών και λειτουργεί ανελλιπώς από το 1977. Είναι 100% θυγατρική της Motor Oil από τον Μάρτιο του 2002 και διαθέτει 640 πρατήρια καυσίμων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα, δίνει μεγάλη έμφαση στη στήριξη της κοινωνίας και τη φροντίδα του περιβάλλοντος, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες. Το όραμα της AVIN, άλλωστε, είναι να καταξιωθεί ως κορυφαία ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών, που στηρίζει τον άνθρωπο, προσφέροντας με έντιμο και υπεύθυνο τρόπο ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, αξιοποιώντας τη δύναμη και την τεχνολογία του διυλιστηρίου της Motor Oil. Σε μια αγορά που πολλά αλλάζουν, η AVIN, με την ενεργή στήριξη του Ομίλου Motor Oil, πρωτοστατεί και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα φιλοδοξώντας να γίνει η καλύτερη ελληνική εταιρεία στον κλάδο της.

image013.jpg

Το πρόγραμμα PARALIES και οι χορηγίες τόσο του Φεστιβάλ Επιδαύρου όσο και του Χρυσού Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου, αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της AVIN προς την κατεύθυνση αυτή.