Nicola Mendelsohn: Η πιο ισχυρή γυναίκα του Facebook μιλά για τους 5 κανόνες της επιτυχίας

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Nicola Mendelsohn: Η πιο ισχυρή γυναίκα του Facebook μιλά για τους 5 κανόνες της επιτυχίας

H Αντιπρόεδρος του Facebook στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική μιλά για τους 5 κανόνες που διέπουν την επιτυχία.

Η Nicola Mendelsohn -για όσους δεν την γνωρίζουν- χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους ως «η πιο ισχυρή γυναίκα στην τεχνολογία της Βρετανίας».

Είναι Αντιπρόεδρος του Facebook για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και την βρίσκουμε συχνά στη λίστα με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους του περιοδικού Campaign στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Mendelsohn υποστηρίζει την ποικιλομορφία, τη βιωσιμότητα και την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στις επιχειρήσεις. Εκτός από τον εντυπωσιακό βιογραφικό της η Mendelsohn είναι επίσης και στο Συμβούλιο Βιομηχανικής Στρατηγικής της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2019 ίδρυσε το «Follicular Lymphoma», ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα αφιερωμένο στην παροχή βοήθειας σε άτομα με ωοθυλακικό λέμφωμα, αφού η ίδια διαγνώστηκε με καρκίνο το 2018. Εκτός των άλλων η Nicole παρουσιάζει τη δική της podcast εκπομπή με τίτλο «Now, Then, Ten» όπου μαζί με τον Brent Hoberman, συνιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του Founders Forum, φιλοξενούν σημαντικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κλάδο, που βοηθούν τους ακροατές με τις συμβουλές τους. Άρα δε θα μπορούσε να μην γνωρίζει καλά τα μυστικά της απόλυτης επιτυχίας για μια επαγγελματική σταδιοδρομία.

Αυτοί είναι οι 5 κανόνες που μας φέρνουν πιο κοντά στην επιτυχία, σύμφωνα με την Nicola Mendelsohn.

1. Κατανόηση των βασικών δυνατοτήτων και δεξιοτήτων σου

«Είναι σωστό να πιστέψεις ότι σου επιτρέπεται να αλλάξεις πεδίο εργασίας αν το θέλεις», λέει η Mendelsohn. «Μέσα στα 30 χρόνια καριέρας είχα βρεθεί σε 4 μόνο θέσεις εργασίας. Τα στατιστικά λένε τώρα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα θα έχουν πάνω από 14 ή 15 δυνατότητες για ν' αλλάξουν κάτι στην επαγγελματική τους πορεία. Είναι καλό να μετακινούμαστε και να βλέπουν εκ των έσω διαφορετικούς ρόλους. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματά μας και να πιστέψουμε ότι μπορούν να ισχύουν και σε άλλους κλάδους, και σε άλλους ρόλους», συνεχίζει η Nicola. «Αυτή τη στιγμή προσλαμβάνουμε κόσμο στο Facebook. Τι ψάχνω; Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος τεχνική εκπαίδευση. Το Facebook αναζητά άτομα προσαρμοστικά, ανοιχτά να δοκιμάζουν νέα πράγματα, δημιουργικά και άκρως επικοινωνιακά. Προσλαμβάνουμε από όλους τους τομείς».

https://www.instagram.com/p/BxsnN83D3ZP

2.Πάντα να ρωτάς τον εαυτό σου «τι θέλει πραγματικά»

«Κάποτε είχα κάνει μια κουβέντα τα αφεντικά μου για το αν θα με άφηναν να δουλεύω 4 ημέρες την εβδομάδα», εξηγεί. «Απλώς δεν πίστευα ότι έκανα καλή δουλειά παραπάνω από 4 ημέρες, δεν ένιωθα καλά σε κανέναν από τους τομείς της ζωής μου», είπε η Nicola. «Και τότε ξαφνικά είπαν "ναι, γιατί κανείς δεν το είχε κάνει ποτέ στην εταιρεία αυτό πριν". Αυτή ήταν μια πραγματικά μεγάλη στιγμή για μένα. Ήμουν σε θέση να αναλάβω τον έλεγχο της ζωής μου και να δημιουργήσω τη ζωή που θέλω», πρόσθεσε.

3. Κάνε τη δουλεία να λειτουργεί και προς όφελός σου

«Είμαι απίστευτα απασχολημένη και έχω πολλές συναντήσεις, αλλά, πάλι, αυτό έχει αλλάξει κάπως λόγω του COVID», εξηγεί η Mendelsohn. «Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνω περισσότερα διαλείμματα για να μπορέσω να διατηρήσω το επίπεδο απόδοσής μου», συνεχίζει. «Τώρα, ξεκινάω την ημέρα μου αργότερα, έβαλα μια ώρα κενό για το μεσημεριανό μου γεύμα, έχω συντομεύσει τις συναντήσεις μου και κάνω περισσότερες βιντεοκλήσεις ενώ περπατάω, ώστε να μπορώ να κινούμε και να είμαι ενεργή».

https://www.instagram.com/p/BnXOENeA1fb

4. Να έχεις περιέργεια

«Νομίζω ότι σε κάνει πιο ενδιαφέρον», λέει η Αντιπρόεδρος του Facebook. «Ενδιαφέρσου να μάθεις πράγματα από διάφορους τομείς γιατί θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι, και ίσως ολόκληρη την κοσμοθεωρία σου».

5. Να είσαι γενναία

«Τότε που ήμουν πιο νέα στη δουλειά, υπήρχαν στιγμές που ένιωθα πολύ πιο νευρική, υπήρχαν φορές που νόμιζα ότι δεν θα τα κατάφερνα σε διάφορους τομείς της καριέρας μου», εξηγεί ο Mendelsohn. «Υπάρχει ένα υπέροχο απόσπασμα από τον Eleanor Roosevelt που λέει:" Κάνε τα πράγματα που νομίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις". Αυτό είναι τόσο μεγάλη αλήθεια, που το κρατάω πάντα καλά φυλαγμένο μέσα μου».