Η νεαρή μπαλαρίνα που εμπνέει με τις μαύρες πουέντ της όλες τις χορεύτριες του κόσμου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Η νεαρή μπαλαρίνα που εμπνέει με τις μαύρες πουέντ της όλες τις χορεύτριες του κόσμου

Για τις περισσότερες νεαρές μπαλαρίνες, η απόκτηση των πρώτων τους πουέντ είναι μια σημαντική στιγμή για την χορευτική τους καριέρα. Χαρίζοντας την αίσθηση της έλλειψης βαρύτητας και της χάρης σε όλες τις χορεύτριες, αυτά τα παπούτσια μπαλέτου έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της τέχνης από την πρώτη γνωστή χρήση τους, στις αρχές του 1800.

Ωστόσο, ενώ οι πουέντ επιτρέπουν σε κάποιον να «παίζει» με την κομψότητα, τη δύναμη και την ομορφιά του, για την νεαρή μαύρη μπαλαρίνα Kira Robinson υπήρξαν επίσης μια έντονη υπενθύμιση καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής της για την έλλειψη ποικιλομορφίας και εκπροσώπησης στην κοινότητα του χορού.

«Ως μαύρη μπαλαρίνα, ήταν πολύ δύσκολο να μεγαλώσω», λέει η Robinson στο My Modern Met. «Δεν είχα πολλούς ανθρώπους να παραδειγματιστώ, κυρίως λόγω της έλλειψης εκπροσώπησης στον κόσμο του μπαλέτου των μαύρων γυναικών, και τις περισσότερες φορές ένιωθα μόνη μου. Επίσης, δεν ήταν ασυνήθιστο να είμαι η μοναδική μαύρη μπαλαρίνα μέσα στην τάξη μου».

Τα παπούτσια μπαλέτου παραδοσιακά δημιουργούνται σε λευκό, μπεζ και ροζ χρώμα, καθώς σκοπό έχουν την ανάμειξη με τους τόνους του δέρματος των λευκών χορευτών, επιτυγχάνοντας μια πιο φυσική εμφάνιση κάτω από τον φωτισμό των σκηνικών. Για να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα, οι χορευτές άλλων τόνων του δέρματος έπρεπε να κάνουν προσαρμογές. Η ίδια ηRobinson, όπως και πολλοί άλλοι μαύροι χορευτές, έπρεπε να περάσει από μια χρονοβόρα προσπάθεια που απαιτείται για να καμουφλάρει τα παπούτσια της - αυτό που οι χορευτές αποκαλούν τη διαδικασία κάλυψης των παπουτσιών τους με βάση για να ταιριάζουν με τον τόνο του δέρματος τους-.

Ωστόσο, πολλές κατασκευαστικές εταιρείες παπουτσιών και ενδυμάτων μπαλέτου αρχίζουν τώρα να κάνουν αλλαγές προκειμένου να αντικατοπτρίζουν την πραγματική ποικιλομορφία που υπάρχει στον κλάδο. Χάρη σε αυτές τις εξελίξεις, η Robinson τελικά μπόρεσε να αποκτήσει ένα ζευγάρι παπούτσια πουέντ που ταιριάζουν πραγματικά με το χρώμα του τόνου του δέρματος από την εταιρεία χορού ενδυμάτων Suffolk.

https://www.instagram.com/p/CK-ggicguxi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η 18χρονη δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok για να εκφράσει τον ενθουσιασμό της, ένα video που έγινε viral. Κερδίζοντας πάνω από 1,4 εκατομμύρια προβολές από την πρώτη δημοσίευσή της, το video έλαβε μια εξαιρετικά θετική απάντηση από τους θεατές που ήταν ενθουσιασμένοι που είδαν την αλλαγή στις προσφορές πoυεντ. «Για μένα προσωπικά, με έκανε να νιώθω απόλυτα άνετα και ελεύθερα να είμαι ο εαυτός μου», εκφράζει η Robinson, αποκαλύπτοντας την αντίδρασή της στην παραλαβή παπουτσιών πουέντ με τον δικό της τόνο δέρματος.

Δες την νεαρή μπαλάρίνα με τις μαύρες πουέντ της στη gallery που ακολουθεί: