Κατερίνα Ιωαννίδου: Η εθελόντρια δασοπυροσβέστης μιλά και στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα

Πατούλια Κατερίνα
Κατερίνα Ιωαννίδου: Η εθελόντρια δασοπυροσβέστης μιλά και στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα

Το βλέμμα της και η γενναιότητα της εθελόντριας απέναντι στις φλόγες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, έγιναν viral και έφεραν δάκρυα στα μάτια μας. 

Η Κατερίνα Ιωαννίδου, η εθελοντής δασοπυροσβέστρια, η φωτογραφία της οποίας έγινε viral στα social media στις τωρινές φωτιές στις Αφίδνες αλλά και στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 μίλησε και έστειλε ένα μήνυμα ενότητας.

Το βλέμμα της και η γενναιότητα της εθελόντριας απέναντι στις φλόγες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, στις φωτογραφίες της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη αλλά και του Άρη Μεσσίνη ο οποίος την απαθανάτισε για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


https://www.instagram.com/p/CE9Yrd0Ja0q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η πυροσβέστης με το γενναίο βλέμμα μίλησε στο Καλοκαίρι Μαζί του ΑΝΤ1 και έστειλε ένα μήνυμα ενότητας τις δύσκολες αυτές ώρες.

Πώς να ξεπεράσεις το στρες και τον φόβο μετά την καταστροφή από τις φωτιές



«Ό,τι μπορώ, αλλά και όλοι μας, θα το κάνουμε, θα δώσουμε τα πάντα για να σωθεί ο φυσικός πλούτος, ζωές αλλά και περιουσίες», τόνισε η Ιωαννίδου και συνέχισε.

«Θέλω να πω στον κόσμο να αφήσουμε την πολιτική, σε τέτοιες καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, πρέπει να δώσουμε έστω ένα μπουκαλάκι νερό στους πυροσβέστες, θέλω να πω λυπάμαι και ένα τεράστιο συγνώμη, στους γονείς του δικού μας Βασίλη* που χάθηκε στη μάχη, συγνώμη από μένα.

Όλοι αν θέλουμε μπορούμε να γίνουμε ένα και να βοηθήσουμε να μην ξανασυμβεί αυτό ξανά».

Φωτιές στην Ελλάδα: Πύρινη κόλαση στο Πευκί - Δεν περιμέναμε ποτέ αυτές τις εικόνες (photos & video)

* Ο 38χρονος εθελοντής δασοπυροσβέστης Βασίλης Φιλωρας, πατέρας δύο παιδιών, κατέληξε με σοβαρά τραύματα στο ΚΑΤ, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2021.

Who is Who

  • Η Κατερίνα Ιωαννίδου εργάζεται ως εποχική υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού και το εκφραστικό της πρόσωπο είχε γίνει δημοφιλές στα social media και στην Ανάβυσσο το 2020.
  • Η Κατερίνα Ιωαννίδου από τον Πειραιά, εργάζεται ως υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού και είναι εθελόντρια πυροσβέστης.
  • Ενεργοποιήθηκε στον εθελοντισμό από τα 15 της χρόνια και έχει βρεθεί στις φωτιές στην Ηλεία το 2007, στο Μάτι το 2018, αλλά και στις πλημμύρες στην Εύβοια και στη Μάνδρα και στη φωτιά στην Ανάβυσσο το 2020 και τώρα και στις φωτιές στην Αττική το 2021.
  • Πήρε το μικρόβιο του εθελοντισμού από την παιδική της ηλικία, βλέποντας τον πατέρα και τη μητέρα της να τρέχουν και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους στο σβήσιμο πυρκαγιών αλλά και στον απεγκλωβισμό ανθρώπων από πλημμύρες και σεισμούς.

Μας έχουν ανάγκη! Πώς θα βοηθήσουμε σωστά και αποτελεσματικά τους πυρόπληκτους (photos)

To συγκλονιστικό μήνυμα του Γιώργου Τσαλίκη για την Κατερίνα:

Ένα μήνυμα του Γιώργου Τσαλίκη για την εθελόντρια δασοπυροσβέστη έχει μαζέψει 20.000 Likes σε μια ημέρα και συγκινεί. Ο Τσαλίκης γράφει χαρακτηριστικά:


https://www.instagram.com/p/CSTlo3hKFnF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

INFLUENCER: Ο όρος προέρχεται από το ρήμα influence, που σημαίνει «επηρεάζω» άρα γενικά αυτό το άτομο ασκεί επιρροή γύρω του. Οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει να επιδείξει πράξεις που παρακινούν και εμπνέουν το κοινό με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μπορεί να θεωρηθεί influencer!

Η Κατερίνα Ιωαννίδου από τον Πειραιά, εργάζεται ως υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού και είναι εθελόντρια πυροσβέστης.

Ενεργοποιήθηκε στον εθελοντισμό από τα 15 της και τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή στις φωτιές στην Ηλεία το 2007, στο Μάτι το 2018 αλλά και στις πλημμύρες στην Εύβοια και στη Μάνδρα. Όπως δήλωσε η ίδια στα «Νέα»: «Κακοποιήθηκα μικρή… Τώρα θέλω να προσφέρω» Τόσο απλά…

Κατερίνα σε ευχαριστούμε!

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η Ειρήνη Μαλέση, η εθελόντρια πυροσβέστης που την ώρα που η ίδια βοηθούσε στην κατάσβεση της φωτιάς, το δικό της σπίτι καιγόταν.

Δες το βίντεο παραπάνω.