Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πώς μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις

Μαρία Ροδίτη
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πώς μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις
INTIME NEWS

Πού μπορείς να δώσεις αίμα για τους τραυματίες και ποια είναι η τηλεφωνική γραμμή για την ενημέρωση των συγγενών.

Φονική μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε δύο αμαξοστοιχίες συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης (28/2) στην κοιλάδα των Τεμπών με τα θύματα μέχρι αυτήν την ώρα να φτάνουν τα 40 και τους τραυματίες να έχουν ξεπεράσει τους 85.

Στο νοσοκομείο της Λάρισας εκτυλίσσονται σπαρακτικές στιγμές όπου συγγενείς έχουν σπεύσει να αναγνωρίσουν τους νεκρούς από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, ενώ η επιχείρηση στο σημείο της τραγωδίας συνεχίζεται για τον εντοπισμό νεκρών και τραυματιών.

Συγκίνηση και πολλά «γιατί»: Η τραγωδία των Τεμπών είναι το πιο θλιβερό trend στα social media

Σε εγρήγορση, μάλιστα, βρίσκονται και ειδικά κλιμάκια στα νοσοκομεία για ψυχολογική υποστήριξη, ενώ η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στις υπηρεσίες αιμοδοσίας όλων των νοσοκομείων της χώρας για εθελοντική αιμοδοσία.

Πού μπορείς κι εσύ να δώσεις αίμα

Εκτατή αιμοδοσία για τη βοήθεια των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη αποφάσισε να διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. «Ο Ε.Ε.Σ, σε συνεργασία με τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, διοργανώνει έκτακτή αιμοδοσία στην κεντρική Πλατεία της Λάρισας, από τις 9.00 το πρωί έως και τις 14.00, για τη βοήθεια των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πριν λίγη ώρα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο Instagram ενημερώνοντας τους πολίτες σε ποια νοσοκομεία της Αθήνας μπορούν να δώσουν αίμα σήμερα (1/3) και αύριο (2/3) για να βοηθήσουν τους τραυματίες της φονικής σύγκρουσης αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

https://www.instagram.com/p/CpPmwCDIs6h

Έκκληση για αιμοδοσία στο ΑΧΕΠΑ από το ΑΠΘ

Έκκληση για αιμοδοσία στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας απευθύνει ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, προκειμένου να συνδράμει η οικογένεια του ΑΠΘ στις ανάγκες για αίμα που προέκυψαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Διεύθυνση Νοσοκομείου

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
Στ. Κυριακίδη 1, ΤΚ 54636
Θεσσαλονίκη

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2313.303110, 2313.303111

Ειδικά κλιμάκια στα νοσοκομεία για ψυχολογική υποστήριξη

Κλιμάκια επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας συγκροτήθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες, με εντολή της Υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη. Τα κλιμάκια αποτελούνται από ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και επιχειρούν στα νοσοκομεία διακομιδής των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη για την υποστήριξη των τραυματιών και των οικογενειών τους.

Ειδικότερα, στα νοσοκομεία υποδοχής τραυματιών της Λάρισας συγκροτήθηκαν κλιμάκια από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς και φορέων Ψυχικής Υγείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας, που λειτουργούν στη Θεσσαλία (ΘΕΨΥΠΑ, ΕΠΑΨΥ, Αποστολή, Συνειρμός).

ÐÁÍÏÑÁÌÉÊÅÓ ÅÉÊÏÍÅÓ ÁÐÏ ÔÏ ÓÇÌÅÉÏ ÔÇÓ ÓÕÃÊÑÏÕÓÇÓ ÔÙÍ ÔÑÅÍÙÍ ÓÔÁ ÔÅÌÐÇ

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ συγκροτήθηκαν κλιμάκια από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου και στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» κλιμάκιο από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι τραυματίες, που διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, υποστηρίζονται από τον φορέα ΕΨΥΚΑ.

Τηλεφωνική γραμμή για την ενημέρωση των συγγενών

Την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το τραγικό συμβάν, ενώ στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας δίνονται ήδη καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Οι οικείοι και συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, στα τηλέφωνα: 2410 683175 και 2410 683176, για παροχή πληροφοριών για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.