Η «αβάσταχτη» γοητεία της απλότητας

Ιωάννα Σαλαμούρα
Η «αβάσταχτη» γοητεία της απλότητας

Όταν τα λίγα αρκούν για να εντυπωσιάσουν. 

Γειά σου κοριτσάκι μου!

Τι κάνεις; Εύχομαι να είσαι στο μέρος που έχεις επιλέξει και να πίνεις παγωμένα κοκτέιλ απολαμβάνοντας τις διακοπές σου!

Είμαι σίγουρη πως πάλι θα "μπουρδουκλώθηκες" στο τι να κουβαλήσεις μαζί σου και θα πήρες/απέκτησες ο,τι πιο μοδάτο κυκλοφορεί στην αγορά! Κλασικά εικονογραφημένα!

Εδώ τώρα όμως θα σου πω πως όσο πιο απλά ρούχα διαθέτεις, τόσο πιο καλά!!! Ναι φίλη μου, λιτά και περιεκτικά, όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Έχουμε μια τάση να φορτωνόμαστε με τα πάντα όλα πάνω μας! Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο; Ποια είναι αυτή η ανάγκη μας για υπερβολή; Γιατί θέλουμε να ακολουθούμε στο 100% την μόδα τόσο πιστά κι ας μη μας πηγαίνει; Τι στα κομμάτια μας πιάνει; Μαξιμαλισμός ή μινιμαλισμός;...

Ο μαξιμαλισμός ταιριάζει και πηγαίνει σε ελάχιστες γυναίκες που διαθέτουν μια τέτοια προσωπικότητα που "χάνεται" η υπερβολή στο ντύσιμο τους. Ανήκεις σε αυτή την κατηγορία; Αν ναι οκ, αν όχι τότε πρέπει να το δούμε πιο βαθειά.

Γίνεσαι "fashion victim" για να αποδείξεις στους γύρω σου πως την κατέχεις τη μόδα και πως μπορείς. Μάλιστα.

Ένα "λάθος" ρούχο που έχεις επιλέξει να βάλεις έχεις σκεφτεί πως μπορεί να δείχνει ανασφάλεια κι όχι αυτοπεποίθηση;

Φίλη μου δεν πάνε όλα σε όλες, καλώς ή κακώς αυτή είναι η αλήθεια.

Στο προηγούμενο κείμενο μου είχα αναφερθεί στο να μάθεις να σε αγαπάς όπως είσαι, αυτό ισχύει και μεταφέρεται στον τρόπο με τον οποίο ντύνεσαι, είναι ακριβώς το ίδιο. Όπως φορτώνεις το πρόσωπο σου με πολύ μακιγιάζ και δεν υπάρχει λόγος, το ίδιο κάνεις και με το ντύσιμό σου.

Απλότητα είναι η λέξη κλειδί! Εκεί βρίσκεται η μαγεία! Κάνε το εξής, παρατήρησε το σώμα σου στον καθρέφτη, βρες ποιο/ποια είναι τα δυνατά σου σημεία και αυτά ανέδειξε. Ας πούμε πως είσαι μια γυναίκα plus size, δεν χρειάζεται να φορέσεις όλα αυτά τα χυτά με τόσο ύφασμα, full του εμπριμέ και full του όγκου ρούχα για να δείξεις πως είσαι μέσα στη μόδα και γιατί θεωρείς πως βάζοντας όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά.... Αντίθετα επίλεξε ένα φόρεμα ή τοπ με παντελόνι σε "ήσυχες" γραμμές και σε μια ωραία μονοχρωμία. Δεν αναφέρομαι μόνο στο μαύρο! Βάλε ένα κόκκινο, ένα πράσινο, ναι θα σου πηγαίνει διότι το έχω πει πολλές φορές ότι οι μονοχρωμίες δημιουργούν ψηλόλιγνες φιγούρες. Φρόντισε για παράδειγμα να έχει ένα ωραίο ντεκολτέ ώστε να δείξεις το υπέροχο στήθος σου και να είναι από ένα απαλό ύφασμα που θα αγκαλιάσει τις όμορφες γραμμές του σώματος σου. Συνδύασε το σύνολο σου με ένα ζευγάρι λεπτοκαμωμένα παπούτσια που θα αναδείξει το κορμί σου, όπως ένα ζευγάρι γόβες ή πέδιλα, θα στο αναδείξουν εμπιστεύσου με ή τώρα το καλοκαίρι φόρεσε κομψά σανδάλια αν δεν αντέχεις τα τακούνια. Αλλά προς Θεού μη μου φορέσεις "ungly sandals", αυτά τα χοντροκομμένα σανδάλια, διότι αυτό που θα θελήσεις να κρύψεις θα το αναδείξεις με μιας..... Θα σου δώσουν όγκο στο κάτω μέρος κι αυτόματα σε όλο το πάνω μέρος σου.... Όλα βλέπεις παίζουν τον ρόλο τους, ακόμη και τα παπούτσια.

Τι θέλω να σου πω με το παραπάνω παράδειγμα; Πως όσο πιο minimal είναι οι γραμμές στα ρούχα σου, τόσο καλύτερα θα αποθεώσεις το σώμα σου.

Παρακολούθησε τους μεγάλους οίκους μόδας, Armani, Chanel, Valentino, Dior, Ralph Lauren, Donna Karan κι άλλους αντίστοιχους, θα διαπιστώσεις πως στο 90% οι φόρμες των ρούχων τους είναι πάναπλες, λιτές και περιεκτικές. Είναι πολύ συγκεκριμένοι ο σχεδιαστές που βάζουν "πολλή πληροφορία" πάνω στα σχέδια στους και βέβαια υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Η βιομηχανία της μόδας με κάποιον τρόπο πρέπει να "ανανεώνεται" για να έχει να πουλάει και να προχωράει πως έκανε κάτι το διαφορετικό, κάπως πρέπει να το δικαιολογεί όλο αυτό....

Να σου φέρω παράδειγμα πάλι! Την περασμένη σεζόν, φθινόπωρο-χειμώνα, είδες να είναι πάλι στην μόδα τα balloon μανίκια όπου τον όγκο τον έβλεπες στο μέρος των ώμων και σε ρωτώ: Πιστεύεις πως πήγαιναν σε όλες όσες τα φόρεσαν;... Τα balloon δίνουν τόσο όγκο στο πάνω μέρος που αν έχεις στήθος και κοντό λαιμό αμέσως "πνίγουν" όλη σου την εικόνα.... Κι όμως είδαμε πολλές γυναίκες να "πέφτουν " στην παγίδα της νέας αυτής τάσης.

Στο λέω και θα στο λέω συνέχεια να μη γίνεσαι έρμαιο αυτών των τάσεων, διάλεξε στοιχεία από τη μόδα που κυκλοφορεί και που θα σου αναδείξουν τον σωματότυπο σου! Η μόδα δεν είναι πυρηνική φυσική... Χρειάζεται να βρεις λίγο χρόνο, να ασχοληθείς και να δεις ποιά είναι αυτά που σου ταιριάζουν. Πλέον υπάρχει πολλή πληροφορία στο internet, θα δεις τι είναι αυτά που σου πάνε!

Κάτι άλλο που μου ήρθε! Έχεις καταλάβει πως οι υπερβολές στο ντύσιμο μας δεν αρέσουν στους άντρες; Οι άντρες θέλουν απλότητα και τέτοιες γραμμές στην άνω και κάτω ένδυση που θα αναδείξουν την θηλυκότητα μας, χωρίς μπερδέματα και πολλά, πολλά. Έχε το κι αυτό στον νου σου!

Αυτά είχα να σου αγαπημένο μου, μοναδικό πλάσμα! Να περνάς όμορφα και αν έχεις απορίες μου στέλνεις στο instagram και στο facebook για να τα δούμε παρέα!

Φιλιά πολλά, πολλά!!!!

ΧΧΧ