Το να είσαι Chef είναι ένα είδος τέχνης ..

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Το να είσαι Chef είναι ένα είδος τέχνης ..

Λένε πως οι συνταγές δεν έχουν ψυχή αλλά πως ο ίδιος ο Chef δίνει ψυχή στην κάθε συνταγή και αυτό ισχύει στην περίπτωση του απόλυτου Chef Δημήτρη Σταμούδη.

Πριν μερικά χρόνια τον γνώρισα από μια καλή μου φίλη όταν επέμενε να πάω να δοκιμάσω τις δημιουργίες του στο εστιατόριο που βρισκόταν στο Κολωνάκι. (Γνωρίζοντας πολύ καλά η φιλενάδα μου εκτός του ότι πόσο δύσκολη είμαι στο να μου αρέσει κάτι στο φαγητό αλλά έχοντας και το σοβαρό θέμα με το στομάχι μου που πλέον για πάντα είναι πολλά που δεν μπορώ να ξανά δοκιμάσω, μπορώ να πω με σιγουριά πως είχε απόλυτο δίκαιο να μου συστήσει να πάω τότε στο εστιατόριο εκείνο).

Αν θέλεις να γίνεις ένας άριστος Chef θα πρέπει να δουλέψεις δίπλα σε Great Chefs. Και αυτό ακριβώς έκανε και ο μοναδικός Chef του Tier et Tout.

Ξεκίνησε το 2002 να μαγειρεύει και γρήγορα στάθηκε τυχερός γιατί βρέθηκε κοντά σε σπουδαίους Chef και συνάμα σε πολύ καλά εστιατόρια. Αυτό του έδωσε την έμπνευση αλλά και πολύ αγάπη για την δουλειά του και θεωρεί ευλογημένο τον εαυτό του που μπορεί να κάνει αυτό που εκείνος αγαπάει πολύ.

Δούλεψε αρκετά χρόνια στην Σπονδή δίπλα στον Arnaud Bignon, και άλλα τόσα στο Danai Beach με τον Erve Pronzato. Μου είπε ο Δημήτρης πως στην δουλειά του χρειάζεται να ταξιδεύεις ώστε να μπορείς να γεμίζεις εικόνες, γεύσεις και γνώσεις και κάπως έτσι βρέθηκε στην κουζίνα του Martin Berasatequi στο Σαν Σεμπαστιάν και στο Bristol στο Παρίσι, δίπλα στον Eric Frechon,όπου τους θεωρεί όλους Μεγάλα Σχολεία !!!

Στο Tier et Tout βρέθηκε λόγο του Γιάννη Μαλούχου που είχαν συνεργαστεί πριν από εκεί στο Bistrot le Mignon στο Κολωνάκι αλλά και στο θρυλικό Phos στην Μύκονο.

Το Tier et Tout εκτός του ότι είναι από τα αγαπημένα μου εστιατόρια και βρίσκεται στην καρδιά του Νέου Ψυχικού, κάθε φορά που πάω είτε μεσημέρι είτε βράδυ ο κατάλογος είναι διαφορετικός και με συνεπαίρνει με έμφαση πολύ ειδικότερα στην πατατό σαλάτα με την τρούφα άλλο να σας το λέω και άλλο να την δοκιμάσετε.

Στις 8 Μαρτίου θα κάνουμε το επόμενο μεγάλο event της W.I.N. HELLAS εκεί με ένα 5 course μοναδικό και πολύ ιδιαίτερο μενού που μας δημιούργησε ο αγαπημένος μας πλέον Chef που θα σας μιλήσω πολύ σύντομα σε επόμενο ποστάρισμα. ( spoiler alert Live music by " George Sabanis" )

Όλες οι μέρες και ώρες του Tier είναι μοναδικές οι αγαπημένη μου μέρα είναι οι Τρίτες που κάνουμε το κοριτσίστικο μας catching up. Τις Πέμπτες είναι Ελληνική βραδιά και παίζει μουσική ο αγαπητός σε όλους Dj Αντώνης Δημητριάδης που τις Παρασκευές και Σάββατα είναι στο πλευρό του Γιώργου Σαμπάνη στο Acro.

Να ευχαριστήσω προκαταβολικά εκτός από το Tier Et Tout, τον Γιάννη Μαλούχο, τον Chef Δημήτρη Σταμούδη, και όλο το προσωπικό, τις εταιρείες τροφίμων που είναι στο πλάι μας για την μαγική βραδιά που σας ετοιμάζουμε, Το κρεοπωλείο της αγοράς, Select Fish, Arapis live seafood, Fruit & vegetables Natures fresh, αλλά και τον Papaspirou, καθώς και τα κρασιά Τσάνταλη που είναι πάντα δίπλα στο πλευρό της W.I.N. HELLAS.