Φτιάξε το πιο εύκολο και νόστιμο Tiramisu !!!

Φτιάξε το πιο εύκολο και νόστιμο Tiramisu !!!

Το ότι μου αρέσει να μαγειρεύω το έχετε καταλάβει και ειδικά το ότι είμαι γλυκατζού.

Από τα αγαπημένα μου γλυκά είναι το Tiramisu. Πάντα σε όποιο εστιατόριο κι αν πάω αν υπάρχει στο μενού θα το παραγγείλω. Αν και ποτέ δεν μου έχει κάνει κανένα απίστευτη εντύπωση εκτός από της Κυρίας Εύας Μ. της μαμάς της κολλητής μου, που φτιάχνει το απόλυτο στην Ελλάδα. Το πιο νόστιμο που έχω δοκιμάσει και μου έχει κάνει απίστευτη εντύπωση ήταν στη Σιένα της Ιταλίας.

Έτσι πριν λίγες μέρες χάζευα στο ίντερνετ συνταγές και έφτιαξα μια δική μου πανεύκολη, πιο κάτω θα δείτε τις φωτογραφίες βήμα βήμα. Αν και το γλυκό φτιάχνεται σε 10 λεπτά, το μυστικό είναι να το αφήσετε στο ψυγείο όσο πιο πολλές ώρες για να δέσει και να είναι ακόμα πιο νόστιμο. 6-8 ώρες είναι το ιδανικό πιστεύω.

Τα υλικά είναι τα εξής :

2 φλυτζάνια ( 2 κουτάκια) κρέμα γάλακτος

2 κουτάκια 500 γρ mascarpone

140 γρ ζάχαρη

2 κγ βανίλια

2 κσ Amaretto

2 κούπες εσπρέσο σε θερμοκρασία δωματίου

2 πακέτα σαβαγιάρ Lady fingers

κακάο για το πασπάλισμα και σοκολάτα προαιρετικά

Χτυπάτε στο μπλέντερ την κρέμα. Σε ένα μπολ βάζετε τον καφέ εσπρέσο και βουτάτε τα σαβαγιάρ ίσα ίσα να βραχούν να ποτιστούν χωρίς να σας σπάσουν και τα τοποθετείτε σε ένα τετράγωνο πυρέξ. Προσθέτετε στο μίξερ το amaretto το mascarpone την βανίλια και την ζάχαρη και χτυπάτε κανένα 7 λεπτο μέχρι να γίνει σφιχτή η κρέμα. Βάζετε στο πυρέξ τη μια στρώση σαβαγιάρ από πάνω κρέμα και ξανά το ίδιο. Πασπαλίζετε με κακάο μέσα από σίτα και τρίβετε τρίμματα από σοκολάτα.

Έτοιμο !!! θέλει 6 ώρες ψυγείο για να γίνει σωστά.

Καλή επιτυχία !!!